Hirdetés

Látványos, egyúttal tragikus sci-fi rövidfilmet készített az MI, a forgatókönyvet is a gép írta

|

Több részfeladatban is szerepet vállalt a mesterségen intelligencia.

Hirdetés

A mesterségen intelligenciák rohamos fejlődése kapcsán rendre eljön az a téma, hogy vajon milyen munkákat válthat ki idővel részben vagy teljes egészében az MI, melyek lesznek azok a szakmák, ahol feleslegessé válik az ember. Külön kérdés, hogy a kreatív foglalkozásokat hogyan érinti ez, képes lesz-e egy mesterségen intelligencia jobb regényt írni vagy filmet rendezni, mint egy emberi alkotó. 

Egyelőre nyilván csak kérdéseink vannak, válaszokból elég kevés akad, mindenesetre egy igencsak látványos kísérlet született nemrég.

Hirdetés

Az alább látható sci-fi rövidfilmet ugyanis szinte teljesen egyedül alkotta meg egy MI. Mesterséges intelligencia írta a forgatókönyvet, készítette el a látványterveket, generálta le a rövidfilmben hallható hangokat, és még a kreatív döntéshozatalból is kivette a részét.

Íme a végeredmény:

Maradjunk annyiban, az MI saját sci-fije nem épp fényes jövőt fest az emberiségnek. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)