Hirdetés

Le akarták húzni a román filmesek a Wednesday stábját, ezért máshol forgathatják a következő évadot

|

Már amennyiben a Netflix végre hivatalosan is berendeli Wednesday Addams kalandjainak folytatását.

Hirdetés

Hatalmasat ment idén a piacvezető streaming platformon az Addams Family spin-offja, a Wednesday. A galád család időközben felcseperedett lánya, a Jenna Ortega által parádésan eljátszott címszereplő történetét két pofára zabálta a közönség, mit sem törődve azzal, hogy egyes kritikusok fanyalogtak, amiért a több epizódot is rendező Tim Burton jellegzetes stílusát csak nyomokban viselte magát a sorozat, vagy amiért elég hamar rá lehetett jönni, hogy ki felel a Nevermore Akadémia növendékeit és a közeli kisváros, Jericho lakosait rettegésben tartó bestiális gyilkosságokért.

Mint ismeretes, a stáb tagjai között egy fiatal magyar tehetséget is tudó produkciót részben Romániában forgatták, olyan helyszíneken, mint a Bukaresti Műszaki Egyetem egyik épülete, a fővárosi Dinamo sportklub uszodája (nyugi, már nincsenek piráják a vízben), a sinaiai királyi (vasút)állomás, a főváros botanikus kertjének egyik melegháza, a Monteoru-ház és végül, de nem utolsósorban a Nevermore Akadémiának álcázott Cantacuzino-kastély Bușteniben.

Hirdetés

Az épített és a természetes környezet is jól illett a sorozat atmoszférájához, de most minden jel arra mutat, hogy amennyiben lesz második évad (amúgy tuti lesz, elvégre a Netflixnek a nézettség az első, ha egy sorozat meghosszabbításáról van szó), akkor annak új forgatási helyszíneket kell majd keresni. Mint arról a Transtelex beszámolt, hogy a román médiában megjelent hírek alapján a stáb Bulgáriában vagy Magyarországon képzelné el a folytatást, méghozzá több okból: egyrészt hatályon kívül helyezték azt a törvényt, amely lehetővé tenné, hogy támogatásban részesüljenek az országban forgatott külföldi filmek és sorozatok, másrészt pedig - és ez az országimázsra nézve sokkal kellemetlenebb - a Wednesday stábját a filmipar helyi szereplői minden lehetséges módon igyekeztek megszabadítani egy kis pluszpénztől, leginkább a szolgáltatások durva, akár tízszeres túlárazásával.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)