Hirdetés

Legalább tíz évadra tervezte a Trónok harca sorozatot George R.R. Martin

|

Az írónak sajnos nem volt sok beleszólása a széria végkimenetelébe.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy az utóbbi évek egyik legsikeresebb és legnépszerűbb sorozata volt a Trónok harca, amely George R.R. Martin A tűz és jég dala fantasyregényei alapján készült. Az HBO által vezetett produkcióban az író is aktívan igyekezett részt venni, viszont az utolsó három évad már nem a könyvek alapján készült, és Martin befolyása is csökkent.

A showrunner páros (David Benioff és D.B. Weiss) saját ötletei alapján zárta le a sorozat történetét, ami a legtöbb rajongó számára hatalmas csalódás volt. A spinoff sorozat Sárkányok háza apropóján természetesen az eredeti szériáról is kérdezték George R.R. Martint.

Hirdetés

Az író a The Wall Street Journalnek elmondta, hogy ő szorgalmazta a legalább tíz évados sorozatot, de végül a producerek értelemszerűen máshogy döntöttek. Martin biztosította a rajongókat arról, hogy a végső évadokra nem volt sok befolyása, pedig az ő meglátása szerint 12-13 évad alatt lehetett volna igazán jól elmesélni a történetet.

Benioff és Weiss a 2019-es nyolcadik évaddal zárta a Trónok harcát, nagyon ragaszkodtak a terveikhez, és Martin elmondása szerint őt már az ötödik évadtól sokszor nem tájékoztatták a fontos dolgokról.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az író szerepe a Sárkányok háza esetében már jelentősebb, jóval aktívabban vesz részt a tervezésben. No meg mivel ez a sorozat már egy elkészült irodalmi művet használ sorvezetőként, megvan a történet teljes alapja, amire a showrunnerek építhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)