Hirdetés

Lehet, eddig te is rosszul ejtetted John Constantine nevét

|

Tanuljuk meg együtt egyszer s mindenkorra Constantine nevének helyes kiejtését!

Hirdetés

John Constantine karakterét eredetileg Alan Moore alkotta meg, de később több más DC Comics kiadványban is felbukkant. Felhasználta őt például Neil Gaiman is a The Sandman képregényekben, sőt megálmodta John egyik ősét, Lady Johanna Constantine-t is. Az utóbbi karakter nem csak szerepelt a nemrég érkezett (és egyébként egészen pazar) Sandman: Az álmok fejedelme sorozatban, hanem a jelenkori történetszálban is egy női Constantine, egy újabb Johanna lett a leszármazottja. 

Sokan meglepődhettek azonban azon, hogyan ejtették ki a sorozatban a Constantine nevet, és lehet, hogy ti magatok is rosszul mondtátok eddig a démonvadász vezetéknevét, legyen szó akár Johnról, akár Johannáról. Öntsünk most tiszta vizet a pohárba.

Hirdetés

Hogyan is kell tehát helyen kiejteni a Constantine nevet? "Konstantin"? Netán "Konsztantin"? Nos, egyáltalán nem, a Netflix sorozatában hangzott el a helyes kiejtés, aminek bizony képregényes alapjain is vannak. 1988-ban, a Swamp Thing képregénysorozat 73. számában ugyanis az egyik szereplő (sokakhoz hasonlóan) rosszul ejti Constantine nevét, John pedig kijavítja őt:

A helyes megfejtés tehát nem más, mint

"Konsztentájn".

Ma is tanultunk valamit. Persze lehet, hogy ti ezzel már ezer éve tisztában voltatok. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)