Hirdetés

Lejjebb csavarja a filmgyártást a Netflix

|

A streaming-szolgáltató azt reméli, hogy a lépés hatására javul majd az alkotások minősége.

Hirdetés

A Netflix kínálatát böngészve az embernek gyakran olyan érzése támad, hogy a streaming-óriásnak szinte mindegy, mi az, csak az ő felületén nézzék az emberek. A féktelen tartalomgyártás pedig azt eredményezte, hogy egyre több a megkérdőjelezhető minőségű film, még abban az esetben is, ha egyébként A-listás világsztárok adják hozzá a nevüket.

Ez most megváltozhat, az Engadget értesülései szerint ugyanis a Netflix gyökeresen átalakítja a filmes részlegét, és a jövőben kevesebb saját film forgatásával igyekeznek elérni, hogy minőségibb alkotásokat lehessen látni a platformon.

Hirdetés

Az elmúlt két évben ugyanis legalább heti egy filmpremierre sor került a Netflix felületén. A tervezett átalakítás azt jelenti, hogy a kis költségvetésűnek számító, 30 millió dolláros költségvetésű filmeken dolgozó csapatot összevonják a "közepes" büdzséjű, 30-80 millió dolláros alkotásokat koordináló részleggel. Emiatt elbocsátásokra is sor fog kerülni, azonban egyelőre nem közölték, hogy hány munkatárstól válnának meg. Két nagy név azonban biztosan távozik a Netflixtől: Lisa Nishimura, a Tiger Kinghez hasonló dokumentumfilmek készítését felügyelő vezető, illetve Ian Bricke, a filmes részlegért felelős alelnök is egy évtized után hagyja ott a céget.

A Netflix azután kezdte felpörgetni a saját gyártású filmek készítését, hogy a többi stúdió, ahelyett, hogy licenszszerződést kötött volna a platformmal, inkább saját streaming-csatornákat kezdett fejleszteni.

A filmdömping nem bizonyult sikeres receptnek: bár a Netflix a fent említett tempóban szórta az újabbnál újabb filmeket, azok közül csak kevésnek sikerült díjakat vagy több millió órányi nézettséget begyűjtenie. A "kevesebb néha több" elvét követve azonban most arra számítanak, hogy ha több idő jut egy-egy filmre, az minőségibb eredményt is hoz majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)