Hirdetés

Lelép a DC-től a Batman írója

|

James Tynion IV inkább a saját képregényein szeretne dolgozni, búcsút int Batmannek és a DC Comicsnak.

Hirdetés

A DC Comics egyik fő zászlóshajója jelenleg is a Batman képregénysorozat, melyet most épp James Tynion IV ír, illetve jobban mondva már csak írt. Tynion ugyanis bejelentette, távozik a képregénykiadótól.

Saját, The Empire of the Tiny Onion nevezetű hírlevelében maga az író árulta el azt követőinek, hogy az idén novemberre tervezett 117. lapszám lesz a Batman széria utolsó olyan füzete, melynek történetéért még ő felel.

Hirdetés

Ugyancsak ott fogja hagyni a szintén általa írt The Joker képregénysorozatot, itt 2022 áprilisában jön el a búcsú a 14. számmal. Tynion azért szánta el magát a váltásra, mert meglehetősen sikeresek lettek szerzői képregényei, remekül futott a The Nice House on the Lake és a Wynd is, a Something Is Killing the Childrenből és a The Department of Truthból pedig tévésorozatok is készülnek. Továbbra is ilyen munkákba szeretné belevetni magát.

James Tynion IV szerződése most jár le a DC-vel, és bár elé tették egy újabb, három évre szóló megállapodás tervezetét, ő inkább köszönte szépen, és teljesen más irányba indult el. Korábban dolgozott már a DC, Marvel Comics, Image, és Boom! kiadóknál is, most viszont a Substack mellett tette le a voksát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Substack egy előfizetéses rendszerben működő online hírlevélplatform, melyen új jelentethetik meg képregényeiket az alkotók, hogy a létező összes jogot ők birtokolnak, semmit sem vesz el tőlük a platform.

Tynion úgy fogalmazott, hogy ez a szerződés élete eddigi legjobb lehetősége, egy ilyen iparági veteránnak pedig talán hihetünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)