Hirdetés

Lelepleződött A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi legtitokzatosabb karaktere

|

Felbukkanása óta találgatják a nézők, ki lehet az égből aláhullott különös "idegen".

Hirdetés

A mai nappal lezárult A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi első évada, mely megválaszolta a rajongók eddigi két legnagyobb kérdését. Remélem mondanunk sem kell, hogy az alábbi sorok masszívan spoileresek lesznek, szóval csak és kizárólag akkor folytassátok az olvasást, ha ez nem zavar benneteket, vagy már láttátok az évadzárót - utóbbi esetben mondjuk pontosan tisztában vagytok azzal, miről lesz most szó.

Egyrészt kiderült, valójában kicsoda Sauron a sorozatban, másfelől pedig megtudhattuk, ki az "idegen", aki üstökös formájában landolt Középföldén. Illetve ez így talán nem teljesen pontos: összesen öt potenciális opcióra szűkült le a választási lehetőségek sora, mivel egyelőre azt tudjuk biztosan, hogy az idegen egy istar, vagyis az öt nagy mágus egyike.

Hirdetés

Az istarok a maiák közé tartoznak, és a valák (Tolkien világának kvázi istenei) azért küldték őket Középföldére Valinorból, hogy segítsenek az embereknek és a tündéknek megdönteni Sauron uralmát. Az eredeti kánon szerint a Harmadkorban érkeztek, szóval ezen a téren mindenképpen változtatott a sorozat, mivel a szériában még csak a Másodkorban járunk (és annak évszázadait is alaposan összesűrítették).

Összesen öt istar érkezett Középföldére. Közülük kettőről, a két kék mágusról, Allatarról és Pallandóról nagyon keveset tudunk. Furcsa lenne, ha a kékek nem együtt kerültek volna halandóföldre, de elképzelhető például az, hogy máshol zuhantak le, és a második évadban fognak majd egymásra találni. A(z első) fehér mágus, Saruman is szóba jöhet, és senkit se tévesszen meg az, hogy a trilógiában ő már sötét útra lépett, ez nem volt mindig így. Sőt, azt is tudjuk róla, hogy egyszer elutazott Rhûnba, hogy harcoljon a gonosz ellen - a sorozatban ugyebár épp ide indult az idegen. Ott van még Radagast, a barna varázsló (őt A hobbit-trilógiában láthatták a mozinézők), és persze a szürke mágus, Gandalf.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Mint az összes többi istar, Gandalf is a Harmadkorban érkezett meg, de ezt ezen a ponton engedjük is el. A lényeg inkább az, hogy ő tűnik a legvalószínűbbnek az öt varázsló közül. Nem kell ecsetelni Gandalf és a hobbitok szoros kapcsolatát, logikus döntésnek tűnik, hogy ez a kötelék már a sorozat idejében kialakult. Ugyancsak fontos nyom lehet, hogy az évadzáróban az idegen azt tanácsolta a kis hobbitnak, Norinak, hogy mindig hallgasson az orrára. Gandalf ugyanezt mondta, mikor a Gyűrű Szövetségét vezetve Mória bányáiban járt. 

Nagyon úgy fest tehát, hogy a nézők túlnyomó többségének az első pillanattól igaza volt, és az idegen nem más, mint Szürke Gandalf. Mindenképpen átírták az alkotók a kánont, de azt majd csak évadok múlva lehet véglegesen eldönteni, ez jó vagy rossz döntésnek bizonyult. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)