Hirdetés

Leonardo DiCaprio segítségével próbálják megérteni az emberek, hogy mi történik a GameStop részvényeivel

|

Az egyre dagadó Reddites tőzsdebotrány hatására megugrott a tőzsde működéséről szóló filmek iránti érdeklődés.

Hirdetés

Jellemző tendencia, hogy amikor olyasmi történik a világban, ami már nagyobb tömegek ingerküszöbét is megüti, hirtelen boldog-boldogtalan a Google keresőjébe pötyögött kulcsszavakkal reméli, hogy válaszokra talál, amelyek közelebb viszik az aktuális probléma megértéséhez. Ezzel párhuzamosan ugrásszerű megnövekszik az érdeklődés a témához kapcsolódó könyvek vagy filmek iránt.

Hasonló történt akkor is, amikor egyre nyilvánvalóbbá vált, a Covid19 nem fog megállni Kína határainál, hanem a külföldi diaszpóra tagjai szépen körbehurcolják a világon, miután a holdújév alkalmából hazalátogattak. A járvány kitörését követően rengetegen nézték meg Steven Soderberg 2011-ben debütált Fertőzés című filmjét, amely szintén egy Kínából kiindult pandémiáról szól.

Hirdetés

Most úgy tűnik, hogy megismétli magát a történelem, hiszen amint szenzáció lett abból, ahogy a GameStop részvényeinek shortolásából komoly hasznot remélő spekulánsokat megszívatta a gamerek Redditen szerveződött közössége, visszaverekedte magát az iTunes amerikai nézettségi listájának élvonalába két témába vágó produkció is. 

Pillanatnyilag a negyedik helyen tanyázik A Wall Street farkasa, közvetlenül előtte pedig A nagy dobás csüccsen le a dobogó legalsó fokára. Az előbbi a minden hájjal megkent bróker, Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) emlékiratain alapul, míg az utóbbi 2008-as pénzügyi válságnak állít emléket többek között Brad Pitt és Christian Bale szereplésével.

Ha nincs időtök filmet nézni, mi így próbálunk segíteni az eset megértésében:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)