Hirdetés

Létezik egy képregényhős, akit a Marvel és a DC Comics is birtokol

|

Alapvetően jól behatárolható, kikhez tartoznak az egyes karakterek jogai, de létezik egy szereplő, akit bármikor használhat a Marvel és a DC is a másik kiadó értesítése nélkül.

Hirdetés

Axel Asher, vagyis Access korántsem nevezhető a legismertebb szuperhősök egyikének, elég valószínű, hogy közületek sokan még egyszer sem hallottak róla. Ugyanakkor azonban máig az egyik legkülönlegesebb képregényes szereplő, mivel a hozzá kapcsolódó jogokat egyszerre birtokolja a Marvel Worldwide Inc. és DC Entertainment. A két cég egyedi megállapodása alapján ráadásul bármikor fel is használhatják őt, erről nem kell a másik felet értesíteni. 

A 90-es évek nem volt könnyű időszaknak nevezhető a képregényipar számára, kipukkant egy elég nagy iparági lufi, a kármentést pedig a két óriás nagy átalakításokkal próbálta összehozni. A Marvelnél például Pókember helyét átvette egy klón, DC fronton (egy időre) meghalt Superman, Zöld Lámpás pedig gonosztevővé vált. Az efféle nagyszabású képregényes események ugyan picit megtolták az eladásokat, de ennél többre volt szükség. Ekkora pattant ki valaki fejéből a Marvel vs. DC koncepciója.

Hirdetés

A Marvel vs. DC egy négyrészes, 1996-ban futó minisorozat volt, ami egymásnak eresztette a két kiadó legnagyobb hőseit. A füzeteket közösen gondozta a két cég, Amalgam Comics brandnéven pedig a miniszéria története során létrejött "kevert univerzum" szuperhősei kaptak saját kiadványokat. Az így megjelent képregényekben olyan "újoncok" bukkantak fel, mint Super-Soldier (Amerika Kapitány és Superman keveréke), vagy Dark Claw (Batman és Rozsomák fúziója). 

Mindezeken felül pedig kitaláltak egy teljesen új figurát is, ő lett a fentebb említett Axel Asher, azaz Access. Ashert rémálmok gyötörték, álmaiban két hatalmas kozmikus entitás, egy vörös és egy kék lény harcolt megállás nélkül egymással. Rémképei szépen lassan valósággá váltak, mi pedig azt láthattuk, ahogy fokozatosan összeolvad a DC és a Marvel világa: Peter Parker a Daily Planetnél kapott új állást, Gambit, az X-Men tagja ellopta a Batmobilt, Rozsomák pedig Gyilkos Krokkal harcolt a nyílt utcán. A történet szerint az ismert Marvel és DC szuperhősöknek meg kell küzdeniük, a vesztesek világa pedig véglegesen megsemmisül. 

Axel Asher az egyetlen olyan személy, aki tisztában volt mindezzel, ráadásul ő szabadon utazhatott a két univerzum, illetve a korábban említett kevert világ, az Amalgam realitás között. Végül úgy zárult a történet, hogy elvitte Batmant és Amerika Kapitányt a kék és vörös kozmikus óriások elé, akik a két hős múltját megismerve úgy döntöttek, felhagynak a csatározással - milyen rendes tőlük. 

Asher később még az All Access és Unlimited Access minisorozatokban bukkant fel, de azóta nem hallottunk róla. Ez viszont bármikor megváltozhat, mivel mint említettük, a DC és a Marvel is szabadon szerepeltetheti őt saját kiadványaiban. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)