Hirdetés

A Logan rendezője elmagyarázta, hogy miért is vagyunk a jövőben

|

Nem csak írói szeszély volt, amikor úgy döntettek, hogy a jövőbe helyezik Rozsomák (vagy Farkas, ha úgy tetszik) utolsó kalandját.

Hirdetés

A szuperhős filmek rajongóinak csodálatos volt a tegnap este, hiszen befutott a Logan utolsó trailere. Amellett, hogy a pár perces videó már önmagában jobb volt, mint a legtöbb X-Men film, akadt benne pár részlet, ami magyarázatra szorult.

Ilyen volt például Xavier kijelentése, miszerint ő már 90 éves. Ez elég jól jelzi, hogy a jövőben játszódik a sztori, és ezt egyébként maga a rendező, James Mangold is megerősítette.

A ComicBook.com csinált vele egy interjút, ahol James elmondása szerint szeretett volna egy lélegzetvételnyi szünetet az X-Men: Az eljövendő múlt napjainak epilógusa (ez valahol 2023 vagy 2024-ben játszódik), és a Logan nyitánya közé.

"A film 2029-ben játszódik. Az eljövendő múlt napjainak végén van egy jelent 2024 vagy 23 körül. Ezen akartam átlépni. A célom ezzel elég egyszerű volt: azért választottam ezt az időszakot, hogy tegyek is kis távolságot az előzmény és a Logan közé, és ezzel eltakarítsak minden meglévő kötődést."

Nyilván fontos volt, hogy önálló alkotásként is lehessen tekinteni a filmre:

"Amikor pontosan ugyanott veszed fel a szálat, ahol az előző epizód elhagyta, akkor gyakorlatilag egy 200 millió dolláros sorozatrészt csinálsz, szerintem ez az egyik oka annak, hogy egy ilyen film már nem nyújt friss élményeket. Így nem tudsz újdonságot adni, gyakorlatilag te leszel a rendezője az adott sorozat 14. részének, és pont ezért rémülnek meg az emberek attól, ha valami változás van a filmben."

Tehát a Logan teljesen új alkotás, új elképzelések szerint:

"A cél itt az volt, hogy csináljak egy filmet, ami valahogy más: hogy filmkészítőként nekimenjek és azt mondjam 'Hogyan csinálnám ezt én? Mit csinálnék, ha az alapoktól kezdeném? Mit bontanék ki jobban? Mi volt az, amit még nem láttam kibontva?' Nem csak az X-Men világban, de képregényfilmekben úgy általában."

A sztori szerint Logan viseli gondját a beteg, öreg X professzornak, ketten rejtőzködnek a mexikói határon, de ebbe belerondít egy fiatal mutáns, akit sötét erők kergettek hősünk karjaiba.

A történet az Old Man Logan füzetekre alapul, de csak nagyon lazán, mivel az eredeti sztoriban rengeteg olyan karakter volt, akik a Marvel Studios tulajdonában vannak. 

A pletykák szerint ez a film lesz Xavier utolsó kalandja. Egy fotón látható Logan menedékének lyukasra lőtt ajtaja, ami a spekuláló rajongók szerint pont oda nézett, ahol a professzor üldögélt, így nem lennénk meglepve, ha a jelenlegi Logan mellett ő is elköszönne a szériától.

A Logan március 2-án kerül mozikba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)