Hirdetés

Ez volt az idei Oscar-gála legszörnyűbb pillanata

|

Nem tudni, mennyire volt szándékos trollkodás, hogy az idei Oscar-gálán a Macskák két szereplője adta át a legjobb vizuális effekt díját - a randa CGI helyett szőrös macskajelmezben.

Hirdetés

Azt nagyjából kimondhatjuk, hogy a tavalyi filmes felhozatal egyik legnagyobb pofára esését a Macskák filmes adaptációja könyvelhette el. Pedig eredetileg minden adott volt a sikerhez, a színházakban évtizedek óta folyamatos teltházakkal játsszák az alapul szolgáló Andrew Lloyd Webber musicalt, a mozis változathoz pedig olyan sztárokat állítottak csatasorba, mint Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Ian McKellen, Jennifer Hudson vagy Taylor Swift. Meg hát, értitek, macskák, az egész internet róluk szól, zene, tánc, miegyéb, szóval mi mehet félre? Aztán jöttek a sokkoló hírek egymás után, a sztori pedig a ma hajnali Oscar díjátadón csúcsosodott ki.

Hirdetés

Egy film tündöklés nélküli bukása

A Macskák kapcsán az első megdöbbentő reakciókat az gerjesztette, amikor megjelent az első előzetes. Ebben pedig nem a színdarabból ismerős cuki macskajelmezekbe öltözött színészek köszöntek vissza, hanem valami nagyon furcsa CGI-humán hibridek, macskaszőrös meztelen embertestekkel, de mindenféle nemi jelleg ábrázolása nélkül - a látvány egész egyszerűen kényelmetlen volt, nincs rá jobb szó. És hiába jött a sok kritika, a második trailerre sem változtak a dolgok (pedig a Sonic film megmutatta, hogy lehet ezen a ponton is újratervezni), és bizony a végleges mozis változat is ugyanezeket a furcsa, nemtelen, se nem állat, se nem ember hibrideket hozta.

Ugyan a Universal az utolsó utáni pillanatban végre megérezte a bajt, és közölte, a bemutató utáni napokban újraeffektezett kópiákat küld a moziknak, de igazából ezeken sincs sok változás, egyszerűen kínos nézni Idris Elbát vagy Sir Ian McKellent mütyürke nélküli CGI embercica utánzatként. Nem is csoda, hogy a bemutató óta mindössze 72 millió dollárt sikerült összegründolnia az amúgy 95 millióból forgatott csodának.

Oscar bácsi, a troll

Szóval adott egy olyan film, ami pont a vizuális effektjei miatt bukott akkorát, mint szétesett hintaló az epsomi derbyn. Értelemszerűen Oscarra sem tartották egy pillanatig sem esélyesnek (ebben a kategóriában főleg), ezek után nagy meglepetésre mégis felbukkant a gálán, és pont a vfx díj átadásánál, ami valószínűleg a szervezők hatalmas trollkodásának eredménye.

Történt ugyanis, hogy a legjobb vizuális effekt kategóriát nem más prezentálta, mint a Macskák film két szereplője, James Corden és Rebel Wilson, akik ráadásul teljesen hagyományos, színpadi macskajelmezben érkeztek. Olyanban, amit mindenféle CGI nélkül láthatunk bármilyen színházban, nem tökéletes, de közben nem is olyan érzés ránézni, mintha közben egy pávatollal csiklandoznák a gigánkat belülről. A páros ráadásul néhány megjegyzéssel azt is éreztette, ők maguk is tisztában vannak azzal, milyen szörnyű lett a Cats ebből a szempontból. Aztán végül átadták a díjat a Bosszúállók: Végjáték, az Ír, valamint a Skywalker kora elé befutó, Sam Mendes-féle 1917-nek. Arról nincs hír, hogy közben a Macskák rendezéséért, vizuális effektjeiért és egyéb területeiért felelős illetők mit csináltak - esélyesen a sebeiket nyalogatták. Mint a macskák.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)