Hirdetés

Mad Max-trilógia - ilyen volt a negyedik részig vezető út

|

Nemcsak a poszt-apokaliptikus filmek kiemelkedő darabjai, hanem lényegi megteremtői is, mégis harminc évet kellett várni a negyedik részre. Nosztalgiáztunk kicsit a Mad Max: A harag útja kapcsán.

Hirdetés

George Miller lényegében fillérekből kapargatta össze az első Mad Max büdzséjét és ez rengeteg furfangot követelt meg a készítőktől a forgatáson, ami aztán olyan karriereket indított el, mint Mel Gibsoné, és olyan rendezők pályáját határozta meg, mint James Cameron.

Igazi B-filmek, azok minden mocskosságával és brutalitásával, de ugyanakkor benzingőzzel átitatott modern westernek és kíméletlen kinyilatkozások is az emberiségről. Egy olyan világ, ahol az emberséget a legnehezebb megőrizni, de persze életben maradni sem könnyű.

Noha a harmadik rész már csak nyomokban tartalmazza az elődök erényeit, az első két rész igazi műfajteremtő klasszikus, még ma is elképesztő és csonttörő autósüldözésekkel, extravagáns öltözetekkel és díszletekkel, valamint egy szótlan, mégis szerethető főhőssel. Miller klasszikusai még a mai filmeken is éreztetik a hatásaikat, és a szent hármast a CineStar cikke részletesebben is kitaglalja, hogy könnyebben csússzon a negyedik fejezet, a csütörtökön debütáló Mad Max: A harag útja

Várjátok már az új filmet? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)