Hirdetés

Magyar filmes is van az idei Oscar-jelöltek között

|

Sipos Zsuzsanna a Dűne miatt esélyes egy Oscar-szoborra.

Hirdetés

Idén sem maradunk magyar jelölt nélkül az Oscar-gálán, ugyanis a legjobb látványtervezésért járó szobrocska kategóriájában a Dűne produkciós csapatának tagjaként Sipos Zsuzsanna neve is ott van az Oscar hivatalos oldalán a jelöltek listájában. Bőven benne van a pakliban, hogy Sipos a végső győzelemre is esélyes lehet.

A berendezőként dolgozó (vagyis a produkciók díszletének és kellékeknek a megépítéséért felelős) magyar filmest korábban már BAFTA-díjra, illetve a Set Decorators Society of America, vagyis az amerikai berendezők díjára is jelölték. 

Hirdetés

Sipos Zsuzsannát a Telex érte el telefonon, nekik a következőket mondta a jelölése kapcsán:

"Szürreális, felfoghatatlan, soha nem gondoltam volna, nem tudom, hogy elhiszem-e valaha."

Sipos gyakorlatilag azért (is) érte váratlanul a jelölése, mert úgy gondolta, éjszaka fogják közzétenni a jelöltek listáját, így épp társasjátékot ment vásárolni, mikor édesanyja felhívta a nagy hírrel. Az Oscar-díjátadó március 27-én, hazai idő szerint 28-án hajnalban lesz. Nagyon drukkolunk, hogy magyar sikerrel záruljon a gála.

Ha esetleg nem láttad volna még a Dűnéről készült kritikánkat, akkor alább pótolhatod.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)