Hirdetés

Magyar szinkronnal is nagyot durran az Oppenheimer előzetese

|

Christopher Nolan filmjében a világhírű elméleti fizikus az emberiség kezébe adja az eszközt, amivel elpusztíthatja magát.

Hirdetés

Mióta végzett a szuperhősökkel, Christopher Nolan kizárólag sci-fit és második világháborús történelmi produkciókat forgatott. A Csillagok között, a Dunkirk és a Tenet alkotta sormintába tökéletesen beleillik J. Robert Oppenheimer életrajzi filmje is, amely egyúttal az atombomba keletkezéstörténete is.

Mint ismeretes, az 1942-ben Franklin D. Roosevelt áldásával megindult amerikai, brit és kanadai projekt, a Manhattan terv sikere megváltoztatta a második világháború menetét, pontosabban lerövidítette azt, hiszen miután az amerikaik előbb Hirosimára, majd Nagaszakira is atombombát dobtak, Japán azonnal kapitulált.

Hirdetés

Nolan nyáron érkező filmje elsősorban a Cillian Murphy alakította Oppenheimer életére és munkásságára fókuszál, különös tekintettel az atombomba kifejlesztésében és megépítésében játszott szerepére, de feltűnik benne a még pusztítóbb hidrogénbomba atyjának nevezett Teller Ede is Benny Safdie megformálásában.

A 100 millió dollárból forgatott, részben fekete-fehérben fényképezett produkcióban csak úgy hemzsegnek a sztárok, az említett színészeken kívül láthatjuk még Emily Bluntot, Matt Damont, Robert Downey Jr.-t, Rami Maleket, Josh Hartnettet, valamint felbukkan még a vásznon Florence Pugh, Kenneth Branagh, Dane DeHaan, Alden Ehrenreich, Matthew Modine, Jack Quaid, David Dastmalchian, Jason Clarke, Gary Oldman, Olivia Thirlby és Casey Affleck is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)