Hirdetés

Már idén megjelenhet Quentin Tarantino következő műve

|

A kötet tele lesz Tarantino anekdotáival, filmelmélettel és kritikákkal.

Hirdetés

Quentin Tarantino egyedi stílusára és zseniális dialógusaira olyan klasszikusokban figyelt fel a világ, mint a Kutyaszorítóban, a Pongyvaregény, a Kill Bill és a Becstelen brigantyk, de a rendező Hollywoodnak is készített már egy szerelmeslevelet a Volt egyszer egy... Hollywood képében.

Noha Tarantino még nem végzett a filmrendezéssel, azonban manapság inkább a könyvírást űzi. 2020-ban kötött egy két kötetre szóló megállapodást a HarperCollinsszal, amelynek keretében tavaly megjelent a Volt egyszer egy... Hollywood könyvváltozata, idén pedig számíthatunk a következő újdonságára. 

Hirdetés

Quentin Tarantino második könyve egy nem fikciós kiadás lesz Cinema Speculation néven, amelyben a hírhedten mozirajongó rendező anekdotáit, filmelméleti meglátásait és filmkritikáit olvashatjuk majd. Az iromány a 70-es évek fontosabb filmjeire fókuszál majd, amiket Tarantino látott fiatal mozilátogatóként. Íme a szinopszisa: 

"Az 1970-es évek kulcsfontosságú amerikai filmjei köré szerveződő könyv, amelyeket minden fiatal mozilátogatóként élt át először, intellektuálisan éppoly szigorú és éleslátó, mint amennyire sodró lendületű és szórakoztató. Egyszerre filmkritika, filmelmélet, riport és csodálatos személyes történet, mindez Quentin Tarantino azonnal felismerhető egyedi hangján íródott, és olyan ritka perspektívával rendelkezik a moziról, amilyet csak a művészeti forma egyik legnagyobb művelője nyújthat."

A Cinema Speculation október 25-én jelenik meg Amerikában, remélhetőleg előbb-utóbb nálunk is elérhető lesz, akárcsak a Volt egyszer egy... Hollywood könyv a Helikon Kiadó forgalmazásában. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)