Hirdetés

Máris letaszította a trónról egy új sorozat A hatalom gyűrűit

|

Az évadzáró után nem kellett sokat várni A Gyűrűk Ura-előzménysorozat trónfosztására.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy A Gyűrűk Ura : A hatalom gyűrűi a streaming-szolgáltatások eddigi történetének egyik legnagyobb durranása, még ha sajnos nem is az általános minősége, hanem inkább a Tolkien-féle univerzum népszerűsége és az 1+ milliárd dollárt meghaladó büdzsével összehozott látványa miatt.

A Középfölde másodkorában játszótó sorozat nemrég nyolc epizód után lezárta az erősen hullámzóra sikeredett (a GameStar kritikáját itt, a puliwoodos srácokét itt olvashatod) első évadját, a finálét követően pedig nem sok kellett, hogy a méregdrága produkció lecsússzon az Amazon Prime Video nézettségi listájának éléről.

Hirdetés

Újabban ugyanis már a Chloë Grace Moretz főszereplésével készült A periféria (The Peripheral) csücsül a trónon, amely William Gibson azonos című, 2014-ben megjelent sci-fi regénye alapján készült. Az időutazós és thriller-elemekkel megszórt szériából eddig csak két epizód nézhető, azok alapján viszont cikkünk írásakor az IMDb-n és a Rotten Tomatoeson is többre tartják a nézők a korábbi éllovasnál: az előbbin ugyanis 10/8,5 pontnál jár, szemben a 6,9-ig jutott A hatalom gyűrűivel, míg az utóbbinál 89% vs. 39% a mérkőzés állása.

A RottenTomatoes által külön összegzett profi kritikák alapján viszont még mindig A Gyűrűk Ura-szériáé az előny, ez ugyanis 85%-os Tomatometert mutat, A perifériának pedig 64%-kal kell beérnie. Ami pedig az Amazon Prime Video nézettségi listáját illeti, a házon belüli mezőnyt hat héten át domináló A Hatalom gyűrűi itt a dobogó második fokán lelt új otthonra, míg a bronzérmet a februárban debütált Reacher birtokolja.

Hirdetés

A trónfosztás persze önmagában nem jelent sokat, hiszen a törzsnézők már minden bizonnyal lepörgették A Gyűrűk Ura-előzmény fináléját, innentől pedig csak lefelé vezet az út, egészen a már forgatás alatt álló második évad jövőre esedékes debütálásáig.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)