Hirdetés

Martin Scorsese nem tartja sokra a Marvel-filmeket

|

A rendező megpróbált bekapcsolódni a Marvel univerzumába, de szerinte ezekből a filmekből hiányzik az a szellemi kihívás, amit ő elvárna egy mozitól.

Hirdetés

November végén érkezik meg a Netflixre a legendás rendező, Martin Scorsese legújabb filmje, a The Irishman, melyben Robert DeNiro, Joe Pesci, Al Pacino és Harvey Keitel, azaz a gengszterfilmek nagyágyúi is szerepelnek. A film promózása közben tartott interjúk egyike során valaki megkérdezte Scrosesét, mit gondol a Marvel-filmekről, és nem volt épp kedves a válasz.

Hirdetés

Elmondása szerint ő megpróbálta felvenni a fonalat az MCU-ban, de nem találta meg benne azt, amit ő filmkészítőként képvisel:

"Nem nézem [a filmeket]. Pedig megpróbáltam. Őszintén, leginkább úgy tudom őket leírni, mint egy jól megcsinált vidámparkot, amiben a színészek minden tőlük telhetőt megtesznek a körülményekhez képest. De ez nem az a mozi, amiben emberi lények próbálnak érzelmi és szellemi tapasztalatokat átadni más emberi lényeknek."

Mielőtt kiegyenesített kaszákkal és cséphadarókkal indulnánk a Hollywood Boulevardra, hogy lekaparjuk Martin Scorsese nevét a Hollywood Walk of Fame csillagai közül, tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be, hogy nem minden képregényfilm szállít kifejezetten mély üzenetet - és persze jegyezzük meg azt is, hogy nagyon sok viszont igen. Nem is nagyon szükséges a Marvel védelmére kelnünk, ugyanis Kevin Feige egy korábbi interjúja szerint ő teljesen elégedett azzal, ha a mozijaikat nem az Oscar-bizottság, hanem a közönség díjazza azzal, hogy megnézi őket a szélesvásznon.

Scorsese egyébként rajtahagyja keze nyomát a képregényfilmeken is, mivel a tegnap megjelent Joker előkészítésében segédkezett, illetve Todd Phillips többször bevallotta, hogy a rendező korábbi filmjei hatalmas ihletet nyújtottak neki a munkálatok során. A Joker viszont nem egy átlagos képregényfilm.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)