Hirdetés

A Marvel új sorozatot indít az android Wolverine-nel a főszerepben

|

Régóta nem láttuk már a képregényekben Wolverine robotverzióját, vagyis Albertet, de a régi kedvenc hamarosan visszatér.

Hirdetés

Tavaly októberben jelentette be a Marvel a New York Comic Conon, hogy Iron Man 2020, azaz Tony Stark testvére, Arno Stark saját sorozatot kap. Arno felbukkanása köré azóta egy méretes történetszál épült, ami számos Marvel Comics füzetet átsző. Röviden úgy lehetne összefoglalni a történéseket, hogy Arno háborút indított minden robot és mesterséges intelligencia ellen a Marvel univerzumban. 

Hirdetés

Most pedig kiderült, hogy egy régi kedves ismerősünk, Albert is saját szériát kap iWolverine 2020 címmel, ami az említett sztorivonalba illeszkedik. Albert nem más, mint Wolverine '90-es években feltűnt android verziója, akit Donald Pierce, a Hellfire Club belső körének tagja, és a Reavers nevű magánhadsereg vezetője épített. Albert az elmúlt években harcolt már Wolverine ellen és a hős oldalán is, most pedig az új sorozatban Madripoor felé veszi az irányt. Elvileg itt tartózkodik ugyanis jelenleg Elsie-Dee, aki ugyancsak android, szóval rá is veszélyt jelent Arno Stark. Elsie-Dee-t ugyancsak az előbb említett Donald Pierce készítette, és Alberthez hasonlóan ő is azért született meg, hogy megölje Wolverine-t. Eredetileg egy 5 éves gyermek értelmi képességeit kellett volna a technikusoknak Elsie-Dee-be táplálniuk, de hiba történt, így az akkor elérhető maximális szintű mesterséges intelligenciát költöztették a kislányos külső rejtette fémvázba. Albert és Elsie-Dee végül tényleg összetűzésbe keveredett az eredeti Wolverine-nel, de rájöttek, hogy egy becsületes, jó emberről van szó, így megtagadták a parancsot, nem végeztek vele. Azóta mindketten a Marvel jófiúinak táborát erősítik. 

Az új sorozatról egyelőre elég keveset tudunk, de az biztos, hogy Albert Elsie-Dee helyett a helyi alvilágba botlik bele Madripoorban, a várt bunyó pedig természetesen nem marad el. A Marvel megmutatta nekünk az első szám borítóját is:

Az iWolverine első számát Larry Hama írja, a rajzokért  pedig Roland Boschi felel majd. A füzetet májustól lesz érdemes keresni az amerikai képregényboltok polcain. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)