Hirdetés

A Marvel kinyírja az egyik legfontosabb szupergonoszát

|

Persze a rajongók tudják, egy ilyen hatalmas karakternek a halál sem jelenthet komolyabb gondot.

Hirdetés

A képregények világában sokáig alapszabálynak számított, hogy két kivétellel minden halott hős előbb vagy utóbbi visszatér az élők sorába. Ez a két kivétel a Marvel esetében Amerika Kapitány segítője, Bucky, illetve a DC Comics oldaláról a második Robin, Jason Todd volt. Persze ma már tudjuk, hogy idővel ezeket a szabályokat is dobták a kiadók, és jelenleg mindkét karakter él és virul. Ennek fényében pedig nem csoda, hogy nem igazán veszik már az emberek komolyan a képregényes halálokat. A legújabb ilyen esetet szerencsére egyáltalán nem is kell. A következőkben spoileres sorokat olvashattok a jelenleg is futó Doctor Doom képregénysorozatról!

Hirdetés

Nemrég ugyanis ennek a szériának a második számában meghalt a címszereplő, Victor Von Doom, vagyis a magyar fordítás szerint Fátum Doktor. Az említett sorozatban egy Antlion Project nevezetű tervet eszeltek ki egyes tudósok a klímaváltozás megoldására. Ennek lényege az volt, hogy egy fekete lyukat nyitnak a Holdon - elvégre mi más lehetne a megoldás erre a kérdésre. Fátum Doktor köztudottan ellenezte a projektet, amikor pedig az Antlion bázisát rakétatámadás érte, és több ezren meghaltak, értelemszerűen rá terelődött a gyanú. 

Fátumot elfogták, Kang, a hódító azonban megmentette őt, később pedig a Morgan Le Fey nevű varázslónőtől is segítséget kapott. Kangnak jó oka volt Fátum kiszabadítására, elvégre ő egy olyan jövőből érkezett, amelyben a változékony erkölcsi iránytűvel rendelkező szupergonosz egy boldog, békés Földet ural. Közösen a Witness nevű lényt próbálták megtalálni, aki Kanghoz hasonlóan ugyancsak pontosan látja a jövőt. Ekkor azonban feltűnt Taskmaster (Kiképző), aki nemes egyszerűséggel fejbe lőtte Fátumot mesterlövész puskájával egy háztetőről. 

Valószínűleg ti is kitaláltátok, hogy nem a második számmal fog véget érni a Doctor Doom képregénysorozat, ezt pedig ezúttal nem is kísérli meg elhitetni velünk a kiadó, rögtön megmutatják, hogyan halad tovább hamarosan a sztori: a harmadik füzetben a borítókép alapján magával a pokol urával, Mephistóval néz majd szembe Fátum, szóval a jelek szerint a jó öreg doki nem igazán törődik bele az alvilági kényszervakációba. Ők ketten egyébként az igazi klasszikusnak számító Triumph and Torment történetben összeakasztották már bajszukat, szóval tulajdonképpen egy visszavágóra számíthatunk a sorozat harmadik számában. 

Szerintetek Fátum Doktor hogy lesz képes kiszabadulni majd a pokolból? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)