Hirdetés

Marvel Kapitány - Stan Lee cameója új megvilágításba helyezi összes eddigi felbukkanását

|

A novemberben elhunyt képregényes legenda természetesen még a Marvel Kapitány moziban is felbukkant, rövid feltűnése pedig azonnal beindította a rajongók fantáziáját. Spoilerekre tessék vigyázni!

Hirdetés

Értelemszerűen a következőkben arról lesz szó, milyen módon szerepel Stan Lee a tegnap bemutatott Marvel Kapitány moziban. Szóval, ha zavarnak az ilyen minimális spoilerek is, és még nem láttátok a filmet, akkor ezen a ponton annak rendje s módja szerint kattintsatok vissza a GSO főoldalára, és keressetek más olvasnivalót. 

Hirdetés

Alapvetően már a film elején nagyon szépen és stílusosan megemlékeznek az alkotók Lee-ről, ugyanis a szokásos Marvel logós animációban kicserélték a különféle szuperhősök pillanatait a Marvel Comics legfontosabb emberének cameo jeleneteire. Ezen felül azonban természetesen magából a moziból sem hiányozhat Lee felbukkanása. Cameóját egészen pontosan arra a jelenetre időzítették, amikor Marvel Kapitány egy skrullt üldöz a metrón. Itt Lee az egyik ülésen csücsülve olvasgatja a Mallrats, azaz magyar címe szerint a Shop-show forgatókönyvét. A Marvel Kapitány 1995-ben játszódik, a Shop-show bemutatója pedig ugyanezen év októberében volt, szóval az időzítés stimmel. Ebben a filmben ugyebár Lee saját magát alakítja, a főszereplővel arról beszélget, hogyan találta ki például Hulk vagy az Ezüst Utazó karakterét. 

Egyébként a Shop-show-ról már mi is megemlékeztünk egy olyan videónkban, amelyben a legbénább szuperhősneves fordításokat gyűjtöttük össze. Ebben a filmben ugyanis Rozsomákból Kócos Soma, Hulkból pedig Hihetetlen Hajós lett valamilyen megmagyarázhatatlan okból.

Kanyarodjunk vissza azonban az említett cameóhoz és ahhoz, hogy miért is olyan fontos ez, miért épült rá egy teljes rajongói teória. A Marvel Kapitányban látott jelenet alapján a valódi Stan Lee nem csak létezik a Marvel filmes univerzumában (MCU), de a Shop-show filmet is leforgatta (nyilván ezért tanulta épp a szöveget), ebben a moziban pedig arról beszél, hogyan találta ki a világ leghíresebb szuperhőseit. Azaz az MCU-ban is léteznek Marvel képregények, van Pókember és Hulk füzet az újságárusoknál. Ha pedig Lee kitalált olyan képregényes karaktereket, mint Peter Parker és Bruce Banner, akik később tényleg feltűntek szuperhősként (muszáj ennek lennie a sorrendnek, hiszen ugye 1995-ben járunk és ekkor már Lee múltbéli eseményként utal a hősök megálmodására a Shop-show-ban), akkor a képregényes legenda egészen konkrétan a jövőbelátás képességével rendelkezik. 

Azt már A galaxis őrzői 2 óta tudjuk, hogy Stan Lee valójában egyetlen karaktert alakít minden Marvel moziban, ezért beszélgethetett a Figyelőkkel, a Marvel képregényekből ismerős nagyfejű kozmikus lényekkel narancssárga űrruhában azokról az időkről, mikor még Fed-Ex kiszállító volt. Azaz A galaxis őrzői 2-ben konkrétan az Amerika Kapitány Polgárháború-béli cameójára utalt. Ekkor James Gunn rendező is megerősítette, hogy Lee egyetlen, téren és időn kívüli karaktert játszik, ugyanazon személyként bukkan fel az összes moziban.

Most pedig már azt is tudjuk, hogy ez a bizonyos karakter nem más, mint maga a Marvel képregények atyja, Stan Lee, az író. Nyakatekert a gondolatmenet, de ha meglátjátok benne a logikát, akkor elképesztően menő az egész dolog. Szuper látni, hogy ezekkel a filmekkel még halála után is építgethetik az alkotók Lee hagyatékát. Sajnos azonban utoljára valószínűleg már csak a Bosszúállók: Végjátékban láthatunk majd Stan Lee cameót, után el kell búcsúznunk a Marvel mozik ezen fontos elemétől, ahogy tavaly novemberben Lee-től is búcsút kellett vennünk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)