Hirdetés

A legújabb Star Wars képregény szerint nem csak Han Solót fagyasztották karbonitba

|

Tovább kuszálja a kánon szálait a Marvel-féle Star Wars képregénysorozat.

Hirdetés

Merőben más irányba halad a legújabb Star Wars képegényszéria, mint az előző Marvel-féle sorozat. A 2015-ben indult, és 75 számot megélt első felvonás a negyedik és ötödik epizód között játszódott, az új sorozat viszont A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér közötti időszakot fedi le. Még az első etap történetei nem nyúltak bele komolyabb szinten a kánonba, tényleg csak mellékszálakról meséltek nekünk, az új szériában gyakorlatilag folyamatosan cliffhangerekre építenek. Nincs ez másképp a szintén mostanában elstartolt Darth Vader képregények esetében sem, ott ugye az utolsó oldalon Padmé Amidala visszatérését akarták elhitetni velünk (a megfejtésre még mindig várunk). A fő Star Wars képregényfolyamban Luke elveszett fénykardja körül kavarog a cselekmény, amit valaki elkapott Felhővárosban. Persze azt még mindig nem tudjuk, ki a titokzatos illető, akinél most Luke Skywalker fegyvere lapul, de a történet kapott egy újabb csavart. 

Hirdetés

A legújabb, harmadik számban ugyanis Luke, Leia, Lando és R2 visszatérnek felhővárosba. Luke mindenáron megpróbálja megkeresni elvesztett fegyverét, de a kis csapat tagjai szétválnak, Leia pedig a karbonitfagyasztó terem felé veszi az irányt. Itt memorizálja a kifagyasztás pontos menetét (mi persze már tudjuk a hatodik részből, hogy ennek nagy hasznát veszi majd Jabba palotájában), de a rohamosztagosok megtalálják őt, és egy kábítólövedékkel ártalmatlanná teszik. Legközelebb már csak a füzet utolsó oldalán találkozhatunk a hercegnővel, aki a jelek szerint pontosan úgy járt, mint szerelme, Han Solo, vagyis befagyasztották egy méretes karbonittömbbe. 

A következő szám borítója pedig arról árulkodik, hogy Vader nagyon is meglátogatja a lefagyasztott hercegnőt, szóval elég izgalmasan alakul a lázadók sorsa. Remélhetőleg hamarosan az is kiderül majd, mi lett Luke fénykardjának sorsa, mert erről továbbra sem tudunk semmit sem. Az mindenesetre bizonyosnak tűnik, hogy a hatodik számban egy kölcsönbe vett, sárga pengéjű fénykardot forgat majd az ifjú Skywalker. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)