Hirdetés

A Marvel képregényekből kiderült, Ben Solo hogyan lett Kylo Ren

|

Véget ért a Star Wars: The Rise Of Kylo Ren minisorozat, a fináléban az ifjú Solót teljesen elragadta a sötét oldal, majd különleges fénykardját is elkészítette.

Hirdetés

Megérkezett a négyrészes Star Wars: The Rise Of Kylo Ren miniszéria utolsó füzete, ami végre lezárta a fiatal Ben Solo történetét: immár pontosan tudjuk, hogyan lett belőle a Ren lovagjainak vezére. Értelemszerűen potenciális spoilerektől fognak hemzsegni a következő sorok, szóval ha ti magatok akarjátok majd elolvasni ezeket a képregényeket, és előtte nem szeretnétek ellőni a fordulatokat, akkor inkább olvassátok el a High Republic korszakról írt összefoglalónkat, annál a cikknél teljes biztonságban vagytok.

Hirdetés

Ha viszont maradtatok, akkor csapjunk a lovak közé, és első körben villámgyorsan foglaljuk össze az első három számot, mert nem biztos, hogy mind tisztában vagytok az alapokkal. Már rögtön az első füzetből megtudtuk, hogy a Ren lovagokat egy ugyancsak Ren nevezetű, kegyetlen fickó vezette (innen jött a csoport elnevezése), aki a későbbi Kylo Renhez hasonlóan durva sisakfétisben szenvedett, szinte sosem vette le a maszkját.

A történet elején a fiatal Ben Solót rögtön Luke Skywalker lángokban álló jediakadémája előtt láthatjuk, ahol padawantársai számon is kérik ők. Ben azt állítja, hogy Skywalker mester megpróbálta megölni őt álmában, de most már halott - nyilván nem az, de ezt az ifjak nem tudják. 

Ben fejében megszólal egy hang (mi már pontosan tudjuk, hogy ez Snoke, vagyis igazából Palpatine), és az is kiderül, hogy állításával szemben nem ő pusztította el az akadémiát, hanem az Uralkodó erővillámai csaptak le az égből. Címszereplőnk rövid csetepaté után meglép a többi tanítvány elől, és elindul Snoke-hoz.

Egy üvegházszerű fura űrállomáson csevegnek is egy jót, megtárgyalják, hogy Bennek csatlakoznia kéne a Ren lovagokhoz. A jeditanonc gyermekkorában egyszer már Luke és Lor San Tekka (tudjátok, őt alakította Az ébredő Erőben Max Von Sydow) társaságában összefutott a Ren lovagokkal, akik vezetője ekkor leemelte saját sisakját, a földre rakta, és bedobta ötletként a kis Bennek, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Most, évekkel később Ben újra ellátogat ennek az összecsapásnak a helyszínére, ahol ott várja őt Ren sisakja. Ezt a fejére húzva azonnal kapcsolatba is lépnek vele a lovagok, és megbeszélnek egy randit. 

Már indulna is új pajtásaihoz, de ekkor Bent megtalálják a korábban említett padawanok. Próbál elmenekülni előlük, mivel nem akar kárt tenni bennük. Végül ugyan tulajdonképpen önvédelemből, de egyiküket megöli, a másik kettőt pedig csapdába ejti, beomlasztja annak a templomnak a bejáratát, ahol harcoltak. Ben elutazik a Ren lovagokkal megbeszélt találkozási pontra, ahol miután elmeséli a történteket, és azt, hogy megölte egyik korábbi társát, a darkos fiúzenekarnak is beillő társaság pedig befogadja őt.

No, most érkeztünk el a negyedik számhoz, ami március 11-én, tehát tegnap jelent meg. A füzet elején Ben és a Ren lovagok a Mimban bolygón próbálnak megkaparintani egy különleges ereklyét. Az őslakosokat Ren nem túl meglepő módon erővel venné rá ennek átadására, de Ben inkább olvas az elméjükben. Bár a keresett infó megvan, Ren mégis megöl minden foglyot. Persze befutnak az időközben kiszabadult padawanok is. Egyiküket Ren megöli, majd ezt követően Ben és Ren fordulnak egymás ellen.

Ben Solo végül legyőzi a Ren lovagok vezetőjét, testét átdöfi fénykardjával. Akár boldog véget is érhetne a történet, de Ben eztán a másik padawannal is végez.

Ezt időközben a galaxis több fontos és ilyen-olyan módon az eseményekben érintett szereplője is megérzi, így Snoke, Palpatine, Leia és még Rey is kisebb vagy nagyobb mértékben tudatában lesz annak, hogy valami szörnyűség történt. 

A Ren lovagok eztán térdre borulnak Ben előtt, ő lesz új vezérük. A füzet végén Ben (vagyis inkább már Kylo Ren) megrontja saját fénykardjának kristályát, ami így kékről vörös színre vált (ha többet akartok tudni a Star Wars fénykardjainak színeiről akkor ide kattintva egy részletes magyarázót olvashattok). A folyamat során azonban a kristály eltörik, ezáltal instabillá válik. Kylo Rennek végül ezért kell oldalsó kivezetőnyílásokat is eszkábálna a fegyverére (így lesz keresztvasa a fénykardnak), mivel egy normál markolat nem tudja kontrollálni a törött kő zabolázatlan erejét.

Így ér véget a négyrészes minisorozat, mi pedig immár pontosan tudjuk, hogyan vezetett Ben Solo útja Luke akadémiájától Snoke karjaiba és a Ren lovagok felé. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)