Hirdetés

A Marvel Studios elvileg visszaszerezte két közkedvelt szuperhős filmes jogait

|

A szóban forgó két karakternek eddig csak a Universal Pictures készíthetett volna önálló mozit.

Hirdetés

Szépen lassan minden tékozló Marvel gyermek hazavándorol, ez pedig nyilván a Walt Disney Company nagybevásárlásainak köszönhető. A 20th Century Fox bekebelezése után újra lehetősége nyílt a Marvel saját filmes részlegének arra, hogy X-Men vagy épp Fantasztikus Négyes filmeket készítsen. Fenegyerek és Szellemlovas jogait még korábban külön visszavásárolták, szóval gyakorlatilag már csak a barátságos és közkedvelt Pókember van idegenkézen, de rajta ugyebár a épp közösködnek a Sony-val. Vagy lehet, mégsem ilyen egyszerű a helyzet? 

Hirdetés

A valóság az, hogy egyes karakterek szólófilmjeinek jogai a mai napig a Universal Picturesnél csücsülnek. A Marvel filmes univerzum (MCU) indulásánál ugyanis még nem volt képben a Disney, a Miki egeres cég csak 2009-ben vette meg a Marvelt, az MCU első fázisának filmjei pedig ekkorra már le is voltak zsírozva - sőt, az első Vasembert és A hihetetlen Hulkot már be is mutatták. Előbbit az első fázis többi filmjéhez hasonlóan a Paramount Pictures forgalmazta, Hulk önálló filmjének esetében viszont a Universal Pictures töltötte be ezt a szerepet. 

A furmányos jogi helyzet ezután azt követelte meg, hogy a Marvel ne gyárthasson önálló Hulk mozit, ezért fordulhatott elő az, hogy a zöld óriás kizárólag csapatfilmekben, és más hősök dedikált mozijaiban kapott szerepet. Az MCU Cosmic információ alapján a helyzet azonban végre valahára megváltozott, a gyakorlatban pedig ez azt jelenti, hogy simán jöhet önálló Hulk film, de akár Namor is kaphatna egy sajátot. Igaz, Atlantisz ura esetében nehezen tudnánk elképzelni, hogy rá húzzanak fel egy komplett mozit, ám a Hulk film esetleges terve sokszor előkerült már, nemrég maga Kevin Feige kérte meg a zöld behemótot évek óta sikeresen alakító Mark Ruffalót, hogy mesélje el, neki milyen ötletei lennének saját filmre. 

Ti örülnétek, ha tényleg elkészülne egyszer egy új Hulk film, vagy bőven elég, ha más szuperhősök mellett bukkan fel a karakter? 
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)