Hirdetés

A Marvel Studios megint beletenyerelt a transznemű karakterek témájába

|

Elég specifikus kérdést szegeztek Kevin Feige-nek, ő pedig stúdióközeli források szerint nem elég pontosan adta meg válaszát.

Hirdetés

Még decemberben kérdezték Kevin Feige-t arról, hogy számíthatunk-e a jövőben több LMBT+ karakterre a Marvel filmes univerzumban, a kérdező pedig kifejezetten a betűszó T részére, vagyis a transzneműekre volt kíváncsi. Ekkor a Marvel Studios vezetője határozott igennel válaszolt, sőt azt is elárulta, hogy már jelenleg is forgatják azt a mozit, amelyben felbukkanhat a szóban forgó szereplő. 

Hirdetés

Variety utánajárt a dolognak, és két stúdióhoz közeli forrás is azt erősítette meg, hogy Feige válasza nem volt teljesen helytálló, mivel a filmes szakember egy elég konkrét kérdést kapott, és ő tévesen az egész LMBT+ közösségre vonatkozóan adta meg válaszát. Magyarul az egyik jelenleg is készülő Marvel moziban lesz egy LMBT+ karakter, de nem transznemű szereplőről van szó. 

Korábban is esett már szó arról, hogy az Örökkévalók moziban felbukkanhat egy meleg karakter, sőt Feige a D23 Expo idején a Good Morning America tévéműsorban azt is elárulta, hogy egy egyébként házas, családos szereplőről van szó. Nyíltan meleg szuperhőssel eddig még nem találkozhattunk a Marvel mozikban, elvégre Valkűr erre utaló jeleneteit végül kivágták a Thor: Ragnarökből, ugyanakkor a mennydörgés istenének következő mozijában már biztos foglalkozni fognak ezzel a kérdéssel is, hiszen a film szinopszisa szerint Valkűr (aki most épp Asgard uralkodója) királynőt keres maga mellé. Várhatóan mindenképp nagy port fog kavarni az Örökkévalókban feltűnő első meleg szuperhős, elvégre a Star Wars: Skywalker korának fináléjában elcsattanó leszbikus csók is egyaránt talált éljenzőkre és háborgókra is. 

Engedjetek meg végül egy személyes gondolatot: én úgy gondolom, hogy az egész témának egészen addig lesz hírértéke (mert amúgy nyilván érthető, hogy sokakat fáraszt), addig lesz fontos kérdés sokak számára, amíg nem válik teljesen hétköznapivá az LMBT+ szereplők esetleges megjelenése a mozikban. Az 1968-ban hatalmas hír volt az első olyan csók az amerikai televízióban, ami egy fehér és egy fekete színész között csattan el (egészen pontosan az eredeti Star Trek sorozatról van szó, ahol William Shatner és Nichelle Nichols, vagyis Kirk kapitány és Uhura csókolózta). Ma bárki felkapná a fejét egy hasonló csók miatt? Kötve hiszem. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)