Hirdetés

Leleplezték a Marvel Filmes Univerzum negyedik fázisát

|

A jó előre borítékolható mozik mellett akadt egy hatalmas meglepetés is.

Hirdetés

Minden Marvel-rajongó előre felvéste a naptárába az idei Comic-Con időpontját, elvégre egy olyan Marvel panel várta itt őket, amelyet a stúdió következő mozifilmjeinek és sorozatainak leleplezésére lehetett számítani. Nos, nem kellett csalódnunk. 

Hirdetés

2020-ban és 2021-ben egyetlen percnyi idejük sem lesz a Marvel képregények kedvelőinek az unalomra, elvégre folyamatosan érkeznek majd az új filmek, mellettük pedig a Disney+ streaming szolgáltatás is Marvel sorozatokkal színesíti majd a felhozatalát. 2020 májusában rögvest Fekete Özvegy saját mozijával indítunk. A korábbi pletykák beigazolódtak, a film tényleg az Amerika Kapitány: Polgárháború után játszódik, tehát nem egy klasszikus eredettörténet lesz. Ettől függetlenül persze komoly hangsúlyt kap benne Fekete Özvegy múltja. A főgonosz Taskmaster (a magyar fordítás szerint Kiképző) lesz, a filmben pedig felbukkan Yelena Bolova (Florence Pugh) is, aki a képregényekben ugyancsak Fekete Özvegy kódnéven futott. Rachel Weisz és David Harbour is benne lesz a moziban, de az ő szerepük még nem tisztázott. 

2020 novemberében jön az MCU következő filmje, az Örökkévalók. A Chloé Zhaot rendezésében készülő film egy valódi sztárparádé lesz, szerepel benne Angelia Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHug és Don Lee is. Millie Bobby Brown felbukkanása tehát tényleg csak pletyka volt, a Stranger Things ifjú tehetsége nem fog részt venni ebben a kozmikus kalandban. 

Nagyjából az Örökkévalók bemutatójával párhuzamosan indul el a Sólyom és a Tél Katonája sorozat. Természetesen a két címszereplő Anthony Mackie és Sebastian Stan lesz, de mellettük a Polgárháborúban is látott Zémó báró, azaz Daniel Brüh is szerephez jut. A logóra nyilván nem véletlenül került fel Amerika Kapitány pajzsa, tehát a címben hiába Sólyom neve szerepel, valószínűleg már egy új, csillagos és sávos gúnyában láthatjuk a sorozatban Mackie-t.

2021 is erősen fog indulni, februárban robban ugyanis be a mozikba a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája, amelyben Simu Liu alakítja a címszereplőt. Ellenfele a valódi Mandarin lesz (tehát nem Ben Kingsley), akit Tony Leung kelt életre. A Tíz Gyűrű fontos szerepet játszott az egész MCU indulásában, vagyis az első Vasember moziban. A kínai rekordbevétel előre garantált. 

Nagyjából ez idő tájt indul a WandaVízió sorozat, amelyben természetesen a két főszereplő Elizabeth Olsen és Paul Bettany lesz. Kiderült, hogy a sorozat a Bosszúállók: Végjáték után játszódik majd időben, és szerephez jut benne egy olyan karakter, akivel a Marvel Kapitány esetleges folytatása kapcsán számoltunk csak, viszont végül itt bukkanhat fel. Ő az immár felnőtt Monica Rambeau, akit most Teyonah Paris alakít. 

A csínytevés istenének rajongói is előre dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen ugyancsak 2021 tavaszán startol el a Loki sorozat. Ahogy azt sejteni lehetett, hogy széria arra az alternatív idővonalon feltűnt Lokira koncentrál majd, aki a Végjátékban megszökött a Tesseracttal a markában. Loki tehát az MCU fő idővonalán továbbra is halott (és a jelek szerint az is marad), de más formában azért megoldották, hogy visszatérhessen Tom Hiddleston.

Ugyanezen év májusában kerül mozikba a következő Doktor Strange film, a Doctor Strange in the Multiverse of Madness, amelyben Benedict Cumberbatch karaktere komoly segítséget kap, elvégre csatlakozni fog hozzá a Skarlát Boszorkány is, az ígéretek szerint pedig a film szorosan kapcsolódik majd Wanda saját sorozatához. Jön tehát a multiverzum minden mennyiségben, szóval már az is késő lenne, ha holnap beülhetnénk a vetítésre. Itt is igaznak bizonyultak a korábbi híresztelések, Nightmare, az álmok sötét dimenziójának ura lesz Strange doki ellenfele. 

Egy animációs sorozat is bővíti majd az MCU-t, ez lesz a What If...?, amelyben az azonos címet viselő képregényekhez hasonlóan alternatív történeteket ismerhetünk meg. Az epizódokban az MCU-ból ismert színészek szólaltatják majd meg saját karaktereiket, az izgalmasnak ígérkező sztorikat pedig nem más, mint maga a Szemlélő narrálja. Ezekkel a kopasz, hatalmas fejű lényekkel már egy Stan Lee-s mókás jelenetben találkozhattak a mozinézők. 

Két év múlva ősszel indul a Sólyomszem minisorozat, amelyben Clint Barton végül nem a saját lányát, hanem a képregényekhez hasonlóan Kate Bishopot fogja kiképezni az új Sólyomszemmé. Mondanunk sem kell, hogy újra Jeremy Renner szórja majd a halálpontos lövéseket. 

A napokban kiderült, hogy Taika Waititi rendezheti a negyedik Thor mozit is, most pedig már ennek címét is elárultak nekünk. A Thor: Love and Thunder logója simán elmenne egy heavy metal banda lemezborítójának is, de ennél sokkal izgalmasabb, hogy a filmben újra feltűnik majd Natalie Portman, aki nem csak ismét Jane Foster bőrébe bújik, de a képregényekhez hasonlóan itt is belőle válik a női Thor. Valkűr, azaz Tessa Thompson is visszatér, ő lesz az MCU első hivatalosan is LMBTQ szuperhőse - a Thor: Ragnarökből ugyebár kivágták az erre utaló jelenetet. 

Végezetül bedobták az egész panel talán legnagyobb durranását. Kevin Feige gyorsan megnyugtatott mindenkit, hogy természetesen készülnek a Fekete Párduc, a Marvel Kapitány és A galaxis őrzői következő részei, de mellettük gyúrják már a saját Fantasztikus Négyes filmjüket, és persze az X-Men csapat tagjai is csatlakozni fognak hamarosan az MCU-hoz - utóbbi egyelőre "Mutants" kódnév alatt készül, nem tisztázott, hogy filmről vagy tévésorozatról van szó. A legnagyobb petárdát viszont csak ezt követően pukkantották el: jön az új Penge mozi, amelyben a fénybenjáró vámpírvadászt a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Ali alakítja - ez egyébként már csak azért is érdekes, mert ő már szerepelt az MCU-ban, egészen pontosan a netflixes Luke Cage első évadában, ahol ő játszotta Cornell 'Cottonmouth' Stokest. Nehéz lenne ennél jobban konkretizálni azt, mennyire tekinti a jövőben saját világa szerves részének a Netflix sorozatait a Marvel. 

Ti mennyire vagytok megelégedve a következő két év MCU-s felhozatalával? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)