Hirdetés

Még elővételes jeggyel sem jutott be mindenki a nyári MondoConra, aki pedig kijött, jó eséllyel már nem mehetett vissza

|

Az eső miatt botrányba fulladt a nyári MondoCon szombati napja, a szervezők többféle kompenzációt is felajánlottak azoknak, akik egyáltalán nem jutottak be a rendezvényre, vagy kijöttek, de már visszamenni nem tudtak.

Hirdetés

A MondoCon 2015 óta várja folyamatosan az animék, mangák és persze a videojátékok kedvelőit, a rajongói találkozó legújabb etapjának azonban alaposan betett az időjárás. Először a Blikk számolt be egy "Botrány egy fővárosi rendezvényen: vigasztalhatatlan, síró tinik, dühös szülők, nagyon hosszú sorok" című írásban arról, hogy a hétvégén megrendezett 2022 nyári MondoCon szombati napján kora délután teljesen leállt a helyszíni jegyértékesítés, mivel a BOK-csarnok elérte maximális befogadóképességét. 

Mindez azért volt hatalmas gond, mert nem csak azok maradtak hoppon, akik a helyszínen akarták megvenni belépőjüket, hanem bizony azok is, akik korábban megváltották már a jegyüket, és most akartak bejutni, vagy esetleg jártak már bent, de valamiért úgy döntöttek, kijönnek egy kicsit. 

Hirdetés

A helyszíni tájékoztatás mellett minderről először szombaton kicsivel 13 óra után posztoltak a szervezők a MONDO Facebook-oldalon. Az okokat már itt meghatározták: a heves esőzések miatt mindenki bement a csarnokba, ami ennek következtében teljesen megtelt. Megígérték, hogy ha jönnek ki látogatók, akkor szakaszosan új vendégeket is be fognak engedni, illetve már itt kiemelték a kompenzációs lehetőségeket: az online vásárolt jegyek árát vissza fogják utalni, ehhez a foszervezo@mondocon.hu címre kell üzenetet írni - itt tehát még nem volt szó automatikus visszautalásról.

Aki már megvette a jegyét, vagyis fizikailag a birtokában volt, viszont nem jutott be a MondoConra, annak a helyszínen visszatérítették a belépő árát, erre szombaton 17 óráig volt lehetőség. Ezzel párhuzamosan a helyszíni jegyértékesítés teljesen leállt a szombati és vasárnapi nap tekintetében is.

Szombat éjjel aztán egy újabb poszt érkezett, egy jóval hosszabb indoklással. A szervezők itt már nem kizárólagosan az esőt okolták, mint írták

"részint a mi hibánk is volt a kialakult helyzet."

Vasárnapra már komolyabb tervvel készültek, a bejegyzésben ígéretet tette arra, hogy már a rendezvény kezdetétől számolni fogják, mikor mennyi látogató tartózkodik a MondoCon területén és konkrétan az épületekben. Vasárnap teljesen elengedték továbbá a jegyértékesítést annak érdekében, hogy aki már előre megvett jeggyel érkezik, lehetőség szerint biztosan be is jusson.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Fontos fejlemény, hogy ebben a posztban már ígéretet tettek a szervezők arra, hogy akik online vették meg a belépőt, és nem váltották ki azt a helyszínen, azoknak automatikusan vissza fogják utalni a jegyek árát - erre egy-két hét türelmi időt kértek, de gyakorlatilag nincs semmiféle további tennivalója a vásárlóknak.

A boltokban vagy helyben vett jegyeket vasárnap vissza lehetett váltani, ha pedig valakinek erre nem volt lehetősége, a fel nem használt (csuklóra fel nem helyezett) belépőt beválthatja majd az őszi MondoConra.

Végezetül vasárnap nem sokkal dél előtt érkezett a kompenzációval kapcsolatos (eddigi) utolsó Facebook poszt. Mivel sokan jártak úgy, hogy csak rövid ideig tudtak szombaton bent lenni a MondoConon, de valamiért kijöttek onnan, és már nem jutottak vissza, számukra is kitaláltak egy opciót a szervezők: ha az így járt látogatók megőrzik a jegyüket és a hozzá tartozó kódot, akkor kedvezményesen juthatnak majd be az őszi MondoConra. A kedvezmény pontos részleteit a későbbiekben teszik közzé.

Több felháborodott látogató is jelezte kommentben, hogy számukra nem csak a jegyár a veszteség, hanem maga az utazási költség is, ami vidéki rajongók esetében önmagában sem csekély összeg. 

A történtekkel kapcsolatos további kérdéseinket elküldtük a MondoCon szervezőinek, akik ma késő délutánra, illetve estére ígértek válaszokat, de azok idáig nem érkeztek meg. Természetesen amint válaszolnak kérdéseinkre, frissíteni fogjuk ezt a cikket.

Frissítés: A MondoCon főszervezője az alábbi nyilatkozatot juttatta el hozzánk, amit változtatások nélkül közlünk:

"A hétvégi MondoConon a hirtelen érkező zivatarban az épület biztonsági előírásait betartva kellett korlátozni a belépők számát, hogy az esetleges személyi sérüléseket elkerüljük. Megértjük, hogy ez sokaknak nagyon kellemetlen volt, de a látogatók biztonsága a legfontosabb szempontunk. A kommunikációs felületeinken napokon belül részletes útmutatót fogunk közzétenni arról, hogy hogyan kompenzáljuk a látogatókat, akik jelen voltak a rendezvényen."

Nyitókép: Facebook / MONDO

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)