Hirdetés

Megemeli a mozijegyek árát a Cinema City, aminél már egyes streamingszolgáltatók havidíja is olcsóbb

|

A legdurvább a VIP mozijegyek ára emelkedett meg.

Hirdetés

Ahogy arról a Forbes is beszámolt nagyjából 16%-os áremelés mellett döntött a Cinema City hálózat. Korábban még 2150 forintba került a budapesti Cinema City mozikban egy átlagos 2D-s vetítésre a jegy, mostantól azonban ezért 2500 forintot kell majd fizetni. A vidéki Cinema City mozikban 1950 forintról emelkedett 2300 forintra a 2D-s vetítések esetében a jegyek ára. Ha valaki online vásárolna jegyet, akkor az további 120 forintba kerül, ezt "kényelmi díjként" számolja fel a mozi.

Emelkedtek tovább a 3D-s vetítések jegyárai is: szemüveggel együtt 3000 forintba kerül egy ilyen belépő, ha viszont vittünk magunkkal saját 3D-s szemüveget akkor 350 forintot meg tudunk spórolni. Az IMAX-vetítések esetében 3300 forintos jegyárral érdemes számolni, ebből 400 forint a szemüveg.

A VIP jegyek a következőképpen alakulnak: 2D-s vetítésekre 6950 forint helyett immár 8350 forint lesz a belépő, míg 3D-s mozik esetében a 7500 forintos ár emelkedik 8950 forintra. Itt történt a legnagyobb áremelés, de Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója szerint ez épp azért történt meg, mert a VIP jegyekhez korlátlan büfé is jár, az ételek és italok beszerzési ára pedig nagy mértékben emelkedett.

Hirdetés

Mindezek fényében gyakorlatilag eljutottunk oda, hogy olcsóbb lehet egy hónapot befizetni egy streamingszolgáltatóhoz, mint megvásárolni a mozijegyeket - főleg egy többtagú család estében. Csak emlékeztetőül: a Disney+ jelenleg 2490 forintba kerül egy hónapra, az HBO Max 2390 forintba, a Netflix legolcsóbb csomagja pedig 2490-be (a legdrágább viszont már 4490 forint).

Idén augusztusban egyébként arról szóltak a hírek, hogy a Cinema City anyavállalata, a Cineworld Group megerősítette: fontolgatják, hogy csődvédelemhez folyamodnak. Ekkor Buda Andrea a következőket nyilatkozta:

"Proaktívan vizsgáljuk és értékeljük az összes stratégiai lehetőséget, hogy biztosítsuk a piaci feltételekhez való alkalmazkodáshoz szükséges mérlegerősséget, hogy a legoptimálisabban tudjunk reagálni pénzügyi szempontból a jelenlegi körülményekhez. Ez a folyamat még több hónapig eltarthat"

Úgy tűnik, a "folyamat" most érkezett el egy fontos lépcsőfokhoz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)