Hirdetés

Megérkezett az Apple-féle Alapítvány széria első magyar feliratos kedvcsinálója

|

Isaac Asimov legendás Alapítvány regényei a jelek szerint jó kezekben vannak az Apple-nél, meggyőző lett a sorozat első előzetese.

Hirdetés

2021-ben végre megkapják az Asimov-fél Alapítvány regények rajongói azt, amit már olyan hosszú ideje várnak: az Apple jóvoltából grandiózus sorozat készül a könyvekből, ami  Apple TV+ streamingplatformon debütál majd 2021 folyamán. 

Hirdetés

Az Alapítvány regényfolyam 1951-ben indult, noha kronológiailag nem ez az első történet, hiszen az 1988-as Az Alapítvány előtt és az 1993-as Előjáték az Alapítványhoz is megelőzi. Az említett előzményeken túl még négy folytatást kapott (Alapítvány és Birodalom, Második Alapítvány, Az Alapítvány pereme,  Alapítvány és Föld), a sorozat teljes cselekménye GK. (Galaktikus Kor) szerint 12020-tól 12576-ig tart, körülbelül 556 évet ölel át. Az Alapítvány alapvető konfliktusa ott indul, hogy egy matematikus, Hari Seldon (őt Jared Harris alakítja majd) a pszichohistória (matematikán alapuló szociológia) segítségével megjósolja, hogy a Galaktikus Birodalom bukását. Szerinte az elkerülhetetlen véget mintegy 30 ezer év sötétség követi, és csak eztán emelkedhet fel a Második Birodalom. Seldon azonban kidolgozott egy tervet arra, hogy az említett 30 ezer évet le tudja csökkenteni nagyjából ezerre, ehhez viszont létre kell hozni a galaxis két végén egy-egy Alapítványt, amelyek megőrzik majd a civilizáció fontos alappilléreit. 

Az Apple sorozta esetében David S. Goyer látja el a showrunneri feladatokat, az első kedvcsináló meglehetősen látványosra sikerült, látszik, hogy nem spóroltak az alkotók. Az előzetest nálunk természetesen magyar felirattal nézhetitek meg.

Egyelőre nem tudni, hogy az Alapítvány sorozat első évada egészen pontosan mikor debütálhat, de valamikor 2021 folyamán lehet majd rá számítani. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)