Hirdetés

Meghalt a Hammerworld magazin főszerkesztője, Lénárd László

|

Lénárd László 57 éves korában hagyott itt bennünket.

Hirdetés

Saját Facebook-oldalán számolt be a Hammerworld arról, hogy meghalt a magazin társalapító főszerkesztője, Lénárd László. Lénárd még 1986-ban alapította meg barátaival együtt a Metallica Hungarica nevű magazint, ami 1989-ben csatlakozott a Metal Hammer zenei magazin hálózathoz. 2003-ig Metal Hammer Hungarica, illetve Metal Hammer H. néven jelent meg a lap.

A '90-es években Lénárd dolgozott többek között a Petőfi Rádiónál és számos más rádió- és tévéprogramban, valamint megnyitotta a Hammer Zenebarlang szaküzletet, és létrehozta a Hammer Records lemezkiadót.

Hirdetés

Később a Summer Rocks, a Metalfest és más zenei fesztiválok életrehívásában is segédkezett, ő volt a Sziget fesztivál Hammerworld nagyszínpadának egyik szervezője. 2008-tól kezdve a Hammerworld.hu főszerkesztői feladatait is ő látta el. 

A Hammerworld oldalán így zárul a Lénárd munkásságát méltató cikk

"Lénárd László a rendszerváltás utáni hazai zenei újságírás úttörő szereplőjeként munkásságával maradandó nyomot hagyott a magyar könnyűzenei kultúra területén."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)