Hirdetés

Meghalt Albert Uderzo, az Asterix képregények alkotója

|

A 92 éves francia képregényes legenda otthonában hunyt el.

Hirdetés

Az AFP hírügynökség számolt be a szomorú hírről, miszerint a francia képregényművészet egyik legendás alakja, Albert Uderzo képregényrajzoló és -író otthonában elhunyt, halálát szívroham okozta. Uderzo legismertebb karakterét valószínűleg ti is jól ismeritek, ugyanis ő alkotta meg a gall harcost, Asterixet.

Hirdetés

Az első Asterix-képregény 1959-ben jelent meg, magát a címszereplőt az író René Goscinnyvel együtt találták ki. Az azóta elvtizedekben több mint száz nyelvre fordították le képregényeit, amelyekből több száz milliót adtak el, készült belőle több animációs és élőszereplős filmes feldolgozás is. René Goscinny 1977-es halála után Uderzo az írói feladatokat is átvette, innentől egészen 2009-ig ő dolgozott az Asterix képregények történetén is. A munkától 2011-ben vonult vissza véglegesen. 

Albert Uderzo 92 évet élt. Nyugodjék békében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)