Hirdetés

Meghalt az ember, aki Spielberg Terminál című filmjét ihlette

|

Mehran Karimi Nasseri a párizsi Charles de Gaulle reptéren hunyt el.

Hirdetés

2004-ben mutatták be Steven Spielberg filmjét, a Terminált, amiben a Tom Hanks által alakított Viktor Navorski a New York-i John F. Kennedy repülőtéren ragad, miután az Egyesült Államokba nem engedik be, de hazájába, Krakozhiába sem térhet vissza, mert ott épp forradalom zajlik. Hónapokig él a reptéren, összebarátkozik a dolgozókkal, és végül kijut a városba, majd megvalósítja eredeti tervét, megszerzi a jazz-zenész, Benny Golson aláírását.

Mehran Karimi Nasseri története nem pont ugyanez, de nagy hatással volt az alkotókra, és Spielberg 250 ezer dollárt fizetett, hogy feldolgozhassa a sztorit. Az iráni férfi ugyanis 18 éven át, 1988 és 2006 között élt a párizsi Charles de Gaulle reptér egyes termináljában, miután - állítása szerint - elvesztette útlevelét és egyéb papírjait. Az Egyesült Királyságba tartott, hogy ott édesanyja skót származására hivatkozva letelepedjen, de nem engedték be. Belgium és Franciaország is felajánlotta segítségét és azt, hogy szabadon élhet, viszont ezt nem fogadta el, kitartott amellett, hogy ő Londonban akar élni.

Hirdetés

Napjait olvasással, naplóírással és tanulással töltötte, ételt, újságot a reptéri dolgozóktól, valamint a története iránt érdeklődő újságíróktól kapott. 2006-ban megbetegedett, ezért kórházba szállították, majd különböző jótékonysági szervezetek szállásolták el.

Végül azonban ott halt meg, ahol életének jelentős részét töltötte: a párizsi repülőtéren. Az Associated Press beszámolója szerint szombaton, a 2F terminálban szívrohamot kapott, és már nem tudták megmenteni az életét. Állítólag néhány hete ismét a reptéren élt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)