Hirdetés

Meghalt Benkő László, az Omega billentyűse

|

Az Omega alapítóját 2017-ben májrákkal diagnosztizálták. Benkő László 77 éves volt.

Hirdetés

Az Omega hivatalos oldalán tették közzé nemrég a szomorú hírt, miszerint Benkő László, az együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt - Benkőt három évvel ezelőtt diagnosztizálták májrákkal. Betegsége alatt a koncertezést sem hagyta abba, sőt egy ideig úgy tűnt, javul az állapota, végül azonban nem sikerül legyűrnie a rákot.

A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenész, Benkő László neve a legtöbbeknek az Omega együttes kapcsán lehet ismerős, noha a zenélést már jóval korábban elkezdte: középiskolás korában kezdett zenélni, rövid ideig tagja volt a Benkó Dixieland Bandnek, majd a Próféta együttesben játszott - utóbbi gyakorlatilag az Omega elődének tekinthető.

Hirdetés

Az Omega alapítását követő első években Benkő még csak zongorán és orgonán játszott, Presser Gábor érkezése után viszont más hangszerekkel is kipróbálta magát, többek között furulyán, trombitán és citerán is hallhattuk zenélni. Presser távozása után azonban visszatért a billentyűkhöz - például a szintetizátorhoz, amit Magyarországon először az ő zenekara használt 1973-ban.

Benkő László 77 éves volt. Nyugodjék békében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)