Hirdetés

Meghalt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc sztárja

|

A nyilvánosság nem is sejtette, de a 43 éves színész, akinek karrierje épp beindult volna a Marvel filmjeiben nyújtott alakítását követően, már hosszú ideje küzdött súlyos betegségével.

Hirdetés

Chadwick Boseman 1976. november 29-én született egy dél-karolinai munkáscsaládba. Apja textilgyárban dolgozott, anyja ápolónőként. Tehetsége korán megmutatkozott, középiskolai tanulmányai első évében Crossroads címmel megírt és színpadra állított egy darabot azt követően, hogy egy iskolatársát lelőtték. Eredetileg a rendezés és az írás foglalkoztatta, csak később fordult a színészkedés felé. Először a Harmadik műszak című sorozatban láthatta őt a közönség egy kisebb epizódszerepben. Felbukkant még más tévés és mozis produkciókban, ám az áttörés sokáig váratott magára.

Hirdetés

2016-ban aztán bemutatkozhatott Fekete Párducként az Amerika Kapitány: Polgárháborúban. Még három alkalommal bújhatott T'Challa jelmezébe (Fekete Párduc, Bosszúállók: Végtelen háború és Bosszúállók: Végjáték).

A sors kegyetlen fintora, hogy Bosemant épp pályafutása legfontosabb évében, 2016-ban diagnosztizálták harmadik stádiumú vastagbélrákkal, ami idén rosszabbodott, és a negyedikbe lépett. Miközben ő rendületlenül dolgozott tovább, kemoterápiás kezelésen és számos műtéten is átesett, ám augusztus 28-án, azaz tegnap otthonában, családja körében belehalt betegsége szövődményeibe.

Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)