Hirdetés

Meghalt Christopher Plummer

|

Az Oscar-díjas hollywoodi ikon 91 éves volt.

Hirdetés

Az álomgyár ma szegényebb lett egy legendával ugyanis a 2010-es Kezdők című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott Christopher Plummer connecticuti otthonában jobblétre szenderült. Felesége, a szintén szakmabeli Elaine Taylor mindvégig mellette volt - közölte a család a sajtóval.

A kanadai Plummer színpadon kezdte karrierjét, ezt követte a televízió, majd később a filmvászon, de még az utóbbi kedvéért sem hagyta ott örökre a világot jelentő deszkákat. Meg is lett a jutalma, hiszen 1974-ben és 1997-ben hazavihette a Tony-díjat, előbb a Cyrano, majd Barrymore főszerepéért.

Hirdetés

Majd' hét évtizedet felölelő pályafutása során számos műfajban kipróbálta magát, láthattuk többek között A muzsika hangjában, a Waterloo-ban és Az ember, aki király akart lenni című produkcióban. Emlékezetes alakítást nyújtott még A világ összes pénzében, amelyhez azután szerződtették le, hogy a botrányba keveredett Kevin Spacey-t kirúgták, így újra fel kellett venni minden jelenetet, amiben szerepelt, csak ezúttal már Plummerrel. Ahhoz képest, hogy lényegében "csak" beugrott, Oscar-jelölés lett a vége. Az utolsó filmje a 2019-ben bemutatott vietnámi háborús Megkésett kitüntetés volt.

Noha karrierje más állomásaihoz képes eltörpül a jelentősége, videojátékok szinkronszínészeként is többször alkalmazták. Egyebek mellett ő volt Chang tábornok a Star Trek: Klingon Academyben, valamint Arngeir a The Elder Scrolls V: Skyrimben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)