Hirdetés

Meghalt Csukás István

|

A Kossuth-díjas költő, író, a Nemzet Művésze 83 éves volt.

Hirdetés

Az Új Színház Facebook-oldalán tették közzé a szomorú hírt, miszerint 83 éves korában meghalt Csukás István, akinek többek között olyan legendás meséket köszönhettünk, mint a Süsü, a sárkány, a Mirr-Murr kandúr kalandjai, vagy a Pom Pom. 

Hirdetés

Csukás István Kisújszálláson született, egy nehéz sorsú kovácsmester nagyobbik fiaként. Eredetileg hegedűművésznek készült, de később a jogi pálya vált neki szimpatikusabbá, végül azonban a bölcsészkaron kötött ki. Az egyetemet nem fejezte be, mivel a Magyar Rádió egy diákköltők részére meghirdetett pályázatán első helyezést ért el, és innentől fogva minden energiáját az írásra fordította. Verseskötetei, gyermekregényei, mesekönyvei, verses meséi folyamatosan érkeztek 1962 óta, összesen közel 100 műve jelent meg. 1999-ben megkapta a Kossuth-díjat, 2016-ban pedig a Magyar Érdemrend középkeresztjét, majd egy évvel később a Nemzet Művésze díjat is. 

Csukás István meséin generációk nőttek fel, és fognak felnőni a jövőben is. Nyugodjon békében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)