Hirdetés

Meghalt David Prowse, Darth Vader megformálója

|

85 évesen elhunyt az egykori testépítő, kinek nevét a Star Wars miatt jegyezték meg rajongók millió.

Hirdetés

David Prowse 1935-ben született az angliai Bristolban. Elsősorban testépítő volt és súlyemelő (háromszoros brit bajnok), de 198 centiméteres magasságának és erőteljes testalkatának köszönhetően a filmesek is felfigyeltek rá.

Jellemzően kisebb, a karakteréhez illő szerepeket kapott, de még mielőtt Darth Vaderként megismerhette volna a világ, az Egyesült Királyságban már minden gyermek tudta, hogy ő a Green Cross Code Man, azaz az úttesten való szabályos átkelést promótáló szuperhős.

Hirdetés

Az Anakin Skywalkerből lett Darth Vader népszerűségén osztoznia kellett James Earl Jonesszal, ugyanis Prowse erőteljes akcentusa sehogyan sem illett a Star Wars filmek meghatározó antagonistájához. Carrie Fisher később egy interjúban úgy emlékezett vissza, hogy Prowse-t csak Darth Farmeként emlegették a forgatáson.

Halálhíréről az őt képviselő Bowington Management ügynökség a Twitteren számolt be. Nyugodjék békében, és az Erő legyen vele.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)