Hirdetés

Meghalt Eddie Van Halen

|

A Van Halen együttes alapítója és gitárosa mindössze 65 évet élt.

Hirdetés

Életének 65. évében elhunyt a rockzene kiemelkedő alakja, Eddie Van Halen. A holland származású zenészt a Guitar World magazin olvasói a világ száz legkiválóbb gitárosát tömörítő lista első helyére szavazták meg.

Eddie fivérével, a dobos Alexszel, Michael Anthony basszerossal és David Lee Roth vokalistával együtt 1972-ben együttest alapított, amit két évvel később Van Halenre kereszteltek. Pályafutásuk során olyan örökzöld slágerekkel örvendeztették meg a világ zeneszerető részét, mint például a Jump. Még videojátékos vonatkozása is van a bandának, 2010-ben dobta piacra Európában az Activision a Guitar Hero: Van Halent.

Hirdetés

Eddie majd' 20 éve küzdött már a gégerákkal, amit még 2001-ben diagnosztizáltak nála. Komoly dohányos hírében állt, ám váltig állította, hogy a cigarettának semmi köze az állapotához, sokkal inkább egy fém pengetőnek, amit annak idején rendszeresen a szájába tett. Bármi is legyen az igazság, nem változtat a tényen, hogy az utóbbi években élete elválaszthatatlan része lett az orvosi kezelés, amit Németországban kapott meg.

Halála előtt hirtelen leromlott az állapota, orvosai észrevették, hogy a daganat más szervei mellett már az agysejtjeit is célba vette. Családja körében hunyt el a Santa Monica-i St. Johns kórházban, Kaliforniában. A fia, Wolfgang közölte a halálhírt a Twitteren.

Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)