Hirdetés

Meghalt Gáspár András, a M.A.G.U.S. egyik alkotója

|

Kiadója, a Delta Vision adta hírül, hogy életének 54. évében elhunyt Gáspár András, akire szerteágazó írói tevékenységén túl a M.A.G.U.S. szerepjáték létrehozásában játszott szerepe miatt emlékezünk.

Hirdetés

Az 1965-ben született Gáspár András érdeklődése már fiatal korában az írás felé fordult, a gimnáziumi évek szárnypróbálgatásait követően az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott tanulmányai mellett a Galaktika magazin rendszeres szerzőjévé, később szerkesztőjévé vált. 1989-ben megszerzett történelemtanári diplomája ellenére sem tért le az írói pályáról, amiért a hazai sci-fi- is fantasyirodalom kedvelői örökké hálásak lesznek.

Hirdetés

Miközben ő is hozzátette a magáét a rendszerváltás környékén született, nem hivatalos franchise-regények (Star Wars, Doom Aliens vs Predator satöbbi) gazdag terméséhez, szerzőtársával, Novák Csanáddal összefogva megalapította a Valhalla Páholy kiadót. Ugyanebben az évben, 1991-ben jelent meg a roppant népszerű Tier nan Gorduin ciklus első kötete, a szintén közös munka eredményeként létrejött A Halál havában. Lényegében ezzel fektették le a két évvel később összeállt M.A.G.U.S. szerepjáték alapjait. Szintén hozzájuk köthető a 1994-ben elindított, hét évfolyamot megélt Rúna magazin, amelyben sajátjuk mellett számos más szerepjátékkal is foglalkoztak D&D-től Vampire: Tha Masquerade-ig, de tudományos cikkeknek és novelláknak is szorítottak helyet.

(A kronikak.hu 1996-ban készült fényképén Gáspár András balról a második széken foglal helyet.)

Gáspár András utolsó, Wayne Champanként jegyzett regénye (Ősi titkok láza, acélnak vihara) 2018-ban jelent meg a Delta Vision gondozásában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)