Hirdetés

Meghalt Michael Apted, A világ nem elég és számos más film rendezője

|

A 79 éves korában elhunyt brit rendező olyan alkotásokkal örvendeztette meg pályafutása során a filmrajongókat, mint A szénbányász lánya, a Gorillák a ködben, valamint a Nell, a remetelány.

Hirdetés

A rendezőt képviselő Gersh ügynökség megerősítését követően számolt be a Variety Michael Apted haláláról. Az 1942-ben született Apted projektjei közül a legnagyobb jelentőséggel talán az Up dokumentumfilmek bírnak, amelyek 14 brit állampolgár életét követik nyomon, mégpedig úgy, hogy hétéves koruktól fogva a nézők hétévente nyernek bepillantást a mindennapjaikba. A 63 Up (ebben már 63 évesek a szereplők) 2019-ben debütált.
 
Valószínűbb azonban, hogy olvasóink Michael Apted nevével olyan közönségfilmek kapcsán találkoztak, mint a címben is említett A világ nem elég (Pierce Brosnan harmadik Bond-filmje), vagy a Narnia Krónikái: A Hajnalvándor útja.
 

Hirdetés

Az említetteknél azonban szakmailag jóval értékesebb az Oscar-jelölésig jutott 1980-as A szébányász lánya Sissy Spacekkel és Tommy Lee Jonesszal, a Gorillák a ködben Sigourney Weaverrel és Bryan Brownnal, illetve a Nell, a remetelány Jodie Fosterrel és Liam Neesonnel. Utóbbit három Golden Globe-ra jelölték. Forgatott még Hugh Granttel, Gene Hackmannel, Richard Pryorral és William Hurttel is. Tagja, sőt 2003 és 2009 között elnöke is volt az Amerikai Rendezők Céhének (DGA).
 
Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)