Hirdetés

Meghalt Pelé, a világ egyik legnagyobb focistája

|

82 éves korában elhunyt Edson Arantes do Nascimento, vagy ahogy a világ ismerte, Pelé.

Hirdetés

Az egyetlen játékos, aki három világbajnoki címmel (1958, 1962, 1970) büszkélkedhet, aki 1363 meccs során 1279 gólt lőtt és ezzel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a karrierje során legtöbb gólt lövő focista, aki 92-szer volt a brazil válogatott tagja, hosszú betegség után, 82 éves korában elhunyt.

Ez csak néhány lenyűgöző rekordjai közül - szegénységből kitörve jutott el a csúcsig, és egészen karrierje végéig, 1977-es visszavonulásáig ott is maradt.

Hirdetés

15 évesen már szerződése volt, az első osztályban, a Santosban focizott, a szezon végére pedig a gólkirályi címet is kiérdemelte. Miután 37 éves korában elhagyta a pályát, önéletrajzi könyvet írt, 1994-ben Brazília sportminisztere lett, harcolt a korrupció ellen, az ENSZ és az UNESCO nagykövete is volt. 

Több videojáték is készült, ami az ő sikereit próbálta meglovagolni: 1993-ban jelent meg a Pelé! Sega Mega Drive-ra, amelyhez tanácsadóként járult hozzá, és 1994-ben jött ennek folytatása, a Pelé II: World Tournament Soccer.

2015-ben az Electronic Arts meghívta az E3-as konferenciájára, hogy meséljen életéről, és segítsen egy kicsit promózni a FIFA 16-ot - bár a játékról részéről nem sok szó esett, pusztán a jelenléte is fokozta a résztvevők és a műsort élőben követők élményét.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)