Hirdetés

Meghalt Psota Irén

|

A színésznő 86 évesen hunyt el hihetetlenül hosszú és változatos karriert követően, ami után az utóbbi években visszavonultan élt.

Hirdetés

Ma elhunyt a kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Psota Irén. A nemzet színészének is választott Psota 86 éves volt és már 2014-ben is többször küszködött egészségügyi problémákkal, így idén januárban is kórházba szállították.

Színészi karrierje 1959-ben kapott igazi lendületet, amit követően rengeteg sikeres magyar filmben játszott, például a hazai irodalom olyan klasszikusainak feldolgozásaiban, mint a Szent Péter esernyője, az Iszony. Makk Károllyal és más rendezőkkel több mint ötven filmen dolgozott, de színpadi karrierje során még ennél is több darabban láthatta a közönség, rengeteg különböző műfajban, még énekesnőként is több népszerű dalt készített. 

Psota Irén karrierjének elismeréseképpen kétszer kapott Jászai Mari-Díjat, ahogy a Kossuth-díjat is két alkalommal, 1966-ban és 2007-ben vehette át. Emellett a nemzet színésze és a Halhatatlanok Társulatának tagja is volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)