Hirdetés

Meghalt Vass Gábor, aki Samuel L. Jackson, Sean Connery, és Bruce Willis szinkronhangja volt

|

Számos emlékezetes szinkronszerepet köszönhettünk neki. Vass Gábor 64 éves volt.

Hirdetés

A Szídosz-Szinkron Alapszervezet Facebook-oldalán jelentették be hivatalosan a szomorú hírt, miszerint meghalt Vass Gábor szinkronszínész. Itt további részleteket nem közöltek a haláláról, a Retro Rádió Facebook-oldalán (Vass a rádió hangjaként dolgozott) viszont megjelentek olyan információk is, miszerint a színész koronavírus-fertőzés következtében hunyt el.

Vass Gábor Kömlőn született, 1978-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A Szigligeti Színházban, majd a Szegedi Nemzeti Színházban kezdett el játszani. Később a Madách Színház tagja lett, de a '90-es évek közepe óta már nem volt állandó társulata. A mozinézők leginkább szinkronszerepei miatt ismerhetik őt. 

Hirdetés

Sokszor hallhattuk megszólalni az ő hangján Sean Connery-t, ő szinkronizálta Bruce Willist az első Die Hardban, sőt Samuel L. Jacksont is a Bosszúállókban (és minden Marvel filmben) vagy a Kingsman: A titkos szolgálatban. A Gladiátorban Russell Crowe hangjaként emlékezhettek rá, de a Star Wars: Skywalker korában például ugyancsak hallhattuk őt, elvégre Darth Vader szinkronszerepe jutott neki, míg a 2019-es Oroszlánkirályban Mufasáé - mindkét esetben James Earl Jones egy-egy karakterét szinkronizálta. Nem ez volt egyébként az első Disney-meséhez kötődő szinkronszerepe: A kis hableányban ő volt Sebastian, a rák szinkronhangja, neki köszönhettük az összes legendás dalt is, melyek sosem fognak kimenni a fejünkből.

A Retro Rádió az említett posztban így búcsúzott Vass Gábortól: 

"Ő adott hangot a szavainknak, és nekünk most elfogytak a szavaink…"

Vass Gábor 64 éves volt. Nyugodjék békében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)