Hirdetés

Megkapta első előzetesét Jankovics Marcell Toldi-filmje

|

Az animációs film a tavaly elhunyt kiváló rajzfilmes utolsó alkotása.

Hirdetés

Hamarosan megnézhetjük Jankovics Marcell, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, a nemzet művésze, többszörös díjnyertes rajzfilmrendező legújabb, és egyben utolsó animációs filmjét, a Toldit. A művész 2021. május 29-én hunyt el, ez volt az utolsó műve, amin  dolgozott.

A Toldi-film a tavaly bemutatott animációs sorozattal szemben nem a Duna TV-n és nem is online, hanem a mozikban fog debütálni október 20-án.

Hirdetés

A készítők elmondása szerint a bemutató vágási koncepcióját a verbunkos zene ritmusa inspirálta - ahogy a zene célja annak idején toborzás volt, úgy a trailer is verbuválja a mozinézőket. Az animációs feldolgozást a Kecskemétfilm készíti, több mint három éven keresztül dolgozott rajta száz alkotó.

Jankovics Marcell a forgatókönyvet írta, emellett a figuraterveket is készítette, és a filmet is rendezte, társrendezője Csákovics Lajos. Mikulás Ferenc a produceri feladatokat látja el, a zenét Selmeczi György szerezte, a látványtervért és a színdramaturgért Maticska Zsolt és Richly Zsolt felelnek. A gyártásvezető Vécsy Vera, a Toldi mesélője pedig Széles Tamás.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A film története vélhetően ismert a legtöbb ember számára, de a Médiaklikk oldalán teljes terjedelmében olvasható Arany János eredeti műve.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)