Hirdetés

Meglepő helyről merített ihletett a Dűne film hátborzongató póklénye

|

A Dűne rendezője meglepő módszerekhez folyamodott, hogy a különleges effekteken dolgozó művészei igazán furcsára alakíthassák ki a film egyik lényét.

Hirdetés

Az idei Oscar-jelöltek között több helyen feltűnik a Dűne címe, többek között a vizuális effektek kategóriájában is, ami egyáltalán nem érdemtelen, hiszen az elsőosztályú látvány és hang is hozzájárult a nem mindennapi élményhez. A különleges effektusokon dolgozó egyik szakember nemrég egy érdekes részleteket árult el az űreposz feldolgozása kapcsán, ami annak tekintetében is árulkodó, hogy a filmet rendező Denis Villeneuve milyen apró részletekre is odafigyelt a produkció kapcsán.

Hirdetés

Egy YouTube-os műsorban nyilatkozott Robyn Luckham, aki a DNEG nevű cég VFX animációs cég egyik szakmai vezetője, így arról is mesélt, hogy miken dolgozott a Star Wars: A sithek bosszúja egyes jeleneteiben, de a Dűne még nagyobb figyelmet kapott a lenti videóban. Szó esik többek között a szitakötőkre hasonlító repülő járművekről, a Shai-Hulud nevű méretes homoki kukacokról, a Sardaukar harcosokhoz kapcsolódó effektekről, sőt, még a kis sivatagi egérről is, ami megjelenik a filmben.

Az egyik legérdekesebb történet viszont a póklényhez kapcsolódik, amit csupán rövid ideig láthattunk a Harkonnen ház palotájában, és a hátunkon is felállt tőle a szőr. Luchkam elmondta, hogy a lény az elképzeléseik szerint egy ember, amit valamilyen kísérletek során alakítottak rendkívül pókszerűvé, így ennek megfelelően alakították ki a modelljét.

A mozgása elkészítéséhez segítségképpen pedig Denis Villeneuve ásott elő egy videófelvételt, amin egy Milena Sidorova nevű balett-táncos egy előadásában rendkívül pókszerűen mozog, de nem csupán arra kérte meg a munkatársait, hogy ez alapján készítsék el a Dűne rendkívül furcsa lényét. Hanem a rendező fel is kereste a táncművészt, és egy napnyi motion capture-felvételre is felkérte, amit Sidorova el is vállalt, így részben az ő mozdulatait is láthatjuk a Dűnében. Kíváncsian várjuk, hogy ezt a lényt is látjuk-e a második részben más visszatérő karakterek mellett, de ha nem, akkor talán méginkább lenyűgöző, hogy ennyi energiát öltek a készítők a póklény megalkotásába.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)