Hirdetés

Meglepő, hogy melyik streamingszolgáltató szorongatja itthon a Netflixet

|

A streamingpiac hazai megoszlása nagyon izgalmasan alakult 2022-ben.

Hirdetés

Nemrég a ShyShowtime indulása kapcsán felelevenítettük, hogy mit kínálnak a Magyarországon elérhető legnagyobb streamingszolgáltatók, a Netflix, az HBO Max, a Disney+, az Amazon Prime Video és az Apple TV+. Kiélezett küzdelem megy az előfizetőkért, amelyet a vállalatok nem csupán az árazás és a kényelmi funkciók terén vívnak, a legnagyobb harc a tartalmak frontján folyik, még ha a Warner Bros. Discovery a negatív tapasztalatai miatt ki is hátrál ebből a csatározásból. 

Könnyen hihetnénk azt, hogy a legnépszerűbb streamingplatform titulusát még mindig tartó Netflixet a Disney+ vagy az HBO Max veszélyezteti a leginkább, de meglepő módon nem így van.

Hirdetés

A JustWatch által megosztott statisztikák alapján 2022 negyedik negyedévében, azaz október 1. és december 31. között a Netflix 33%-kal vitte a trófeát, csakhogy a második helyen, nem sokkal tőle lemaradva nem az HBO Max vagy a Disney+ loholt utána (azok a harmadik helyen osztoztak 10-10 százalékkal), hanem az Amazon Prime Video, és csupán 8 százalékkal maradt el tőle. 

Persze fel lehetne hozni, hogy mivel a Disney+ csak nyáron indult el, ezért még idő kell, mire felhozza magát, azonban a JustWatch másik grafikonján - amely az egész tavalyi évet vizsgálta - jól látható, hogy a Disney streamingszolgáltatása milyen mértékben növelte népszerűségét, ahogyan az is, hogy mely riválisoktól szipkázta el az előfizetőket - ezek között pedig ott van a Netflix és bizony az Amazon Prime Video is. De még ennél is érdekesebb az arányok, nézzétek csak: 

Kíváncsian várjuk, hogy a SkyShowtime mennyire tud majd beleszólni ebbe a hazai streamingháborúba a korlátozott ideig, április 11-ig elérhető "ameddig le nem mondod az előfizetést, fél áron élvezheted" típusú ajánlatával, amely jelenleg 999 forintot jelent havonta

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)