Hirdetés

Meglepő karakterből merített inspirációt a Marvel új főgonosza

|

A Jonathan Majors által megformált Kang egy DC-film színészétől kapott ihletet.

Hirdetés

Kang, a hódító meglehetősen nagy hatással volt a Marvel Comics füzeteinek világára, és az eddigi információk alapján ő lesz az MCU negyedik fázisának egyik legfontosabb szereplője is, az első vélemények szerint Thanos méltó utódja.

A karakter egyik verziója, a He Who Remains már felbukkant Jonathan Majors alakításában a Loki fináléjában, majd nemcsak az derült ki, hogy Kang lesz A Hangya és a Darázs: Kvantumánia főgonosza, hanem az is, hogy nagyon fontos szerepe lesz a két új Bosszúállók filmben (a 2025-ös A Kang-dinasztiában és a 2026-os Titkos háborúban) is. 

Korábban már összeszedtünk mindent, amit Kang kapcsán tudni érdemes, egy dolog viszont kimaradt belőle, hiszen az csak most derült ki: hogy ki volt Jonathan Majors legfőbb inspirációja. 

Hirdetés

Majors nemrég az Entertainment Weekly egyik munkatársával beszélgetve árulta el, hogy a karrierjének egyik fő inspirációs forrása Heath Ledger Joker-alakítása (A sötét lovag című filmben) volt. A színész szerint le volt nyűgözve attól, amit Ledgertől látott, kollégája teljesen átszellemült és ez olyannyira megihlette Majorst, hogy ő is ezt akarta. (Ez egyébként nem az első alkalom volt, hogy Heath Ledger munkáját dicsérte, tavaly decemberben írt egy esszét a Variety számára, amelyben Jokert "az egyik legösszetettebb karakternek nevezte, aki valaha is a fimvásznat díszítette). 

Először 2011-ben bukkant fel a Do Not Disturb című vígjáték egyik szegmensében, majd 2017-ben már Christian Bale és Rosamund Pike oldalán szerepelt az Ellenségekben, amit a Matthew McConaughey nevével fémjelzett A kokainkölyök követett egy évvel később. Később aztán bizalmat szavaztak neki olyan rendezők, mint Rupert Wyatt (Elrabolt világ) és Spike Lee (Az 5 bajtárs), ami elvezetett az első komolyabb szerepéhez: a Lovecraft Country című HBO-sorozathoz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Időközben a Marvel is felfigyelt rá, így bekerült a Loki szériába, és ugyanabban az évben láthattuk a Netflixen is (A vadnyugat törvényei szerint). A következő éveit nemcsak Kang fogja kitenni, a Creed 3-ban például Michael B. Jordannel fog bunyózni. De előtte még megnézhetjük február 16-tól, hogy A Hangya és a Darázs: Kvantumániában valóban olyan jó munkát végzett-e, mint mondják. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)