Hirdetés

Meglepő, melyik lett a leggyűlöltebb filmes szuperhős franchise

|

A Rotten Tomatoes pontozásából világosan kiderül, mely szuperhősös franchise-okat szeretik és utálják leginkább a nézők.

Hirdetés

Nemrég a Money.Co.UK alaposan beleásta magát a statisztikákba, és a Rotten Tomatoes értékeléseit összefésülve azt is megvizsgálták például, hogy mely szuperhősös filmszériák a legnépszerűbbek, és melyeket utálják a legjobban az emberek. Elsőre talán meglepőnek hangzik, de a negatív lista "élén" Superman végzett. 

A Superman franchise-t rögvest Batman követte, majd az egész DC Extended Universe következett (ez ugyebár a neve az Acélemberrel elindított, és azóta eléggé sanyarú sorsú DC-s közös filmes univerzumnak). Negyedik helyen Wolverine tanyázik (a Logan zseniális lett, de maradjunk annyiban, hogy a két korábbi Wolverine mozi már nem volt ennyire fényes), az ötödik helyre pedig az X-Men franchise futott be (itt is akadtak nagyon jó részek, de pocsék filmek is).

Hirdetés

Persze a pozitív listát sem szabad kihagyni: a leginkább kedvelt franchise a The Incredibles, azaz A Hihetetlen család lett, a második helyre a Guardian of the Galaxy kapaszkodott fel, a bronzérem Captain America jussa, a negyedik helyen az egész Avengers gárda tanyázik, míg az ötödik helyezés Deadpoolnak jutott. Totális Disney/Marvel dominancia látható tehát a listán.

Íme a két toplista teljes egészében (a százalékos mutatók azt jelzik, hogy az adott franchise filmjei átlagolva milyen eredményen állnak a Rotten Tomatoes oldalán):

Top 5 legutáltabb filmes szuperhős franchise

  1. Superman: 48%
  2. Batman: 59%
  3. DC Extended Universe: 59%
  4. Wolverine: 67%
  5. X-Men: 67%

Top 5 legkedveltebb filmes szuperhős franchise

  1. The Incredibles: 96%
  2. Guardian of the Galaxy: 89%
  3. Captain America: 87%
  4. Avengers: 86%
  5. Deadpool: 85%
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)