Hirdetés

Megnyugtató hír érkezett az Alien-sorozattal kapcsolatban

|

Az Alien-univerzum rajongói joggal bizakodhatnak a széria által követett irányvonal kapcsán.

Hirdetés

Furcsa időket élünk, hiszen több elbaltázott mozifilm után a Predator-franchise épp most látszik megváltani magát, méghozzá egy egyenesen streamingre forgatott produkció képében, amit ugyan sokan temettek már előre, ám az első kritikák és nézői vélemények alapján végre tényleg egy nézhető Ragadozó-filmet kaptunk.

Ez pedig okot ad arra, hogy az eddiginél bizakodóbban tekintsünk a szintén a Hulura (idehaza Star, a Disney+ keretében) érkező Alien-sorozatra, amelyet Noah Hawley, a Fargo- és a Legion-szériák rendezője jegyez. Az egyelőre cím nélküli sorozat kapcsán nemrég maga John Landgraf, a gyártásért felelős FX fejese nyilatkozott, reménykeltő irányt vázolva fel a produkciónak.

Hirdetés

Landgraf a The Hollywood Reporternek árulta el, hogy az Alien-széria a franchise legerősebb epizódjait, az 1979-es első és az 1986-os második részt igyekszik majd megidézni.

"Nagy Alien- és Aliens-rajongó vagyok, és emlékszem, hogy mindkettőt megnéztem a moziban, és hogy mennyire megdöbbentően eredetiek és meglepőek volt a maguk módján. És így, hasonlóan a Fargo megközelítéséhez, Noah úgy döntött, hogy nem Ripley-t vagy az Alien bármelyik karakterét veszi alapul - kivéve talán magát a xenomorfot -, hanem visszamegy, és kitalálja, mitől lett a franchise olyan nagyszerű és tartós, és megnézi, hogy talál-e egy olyan élményt, ami olyan, mintha besétálnál a moziba, és megnéznéd az első két film egyikét, és ez valahogy mégis meglepne téged."

Magyarán a rendező a gyökerekhez nyúl vissza, remélhetőleg sikerrel, hiszen a nemes szándék még nem garancia, hogy el is tudja csípni az Alien-filmek esszenciáját. Azt már korábban megtudhattuk, hogy a történet a Földön bonyolódik majd, valamikor ebben az évszázadban (az első rész 2122-ben játszódott), és nem lesznek benne a filmekhez kötődő karakterek.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Mindazonáltal a puristák számára aggodalomra adhat okot, hogy a rendező a franchise védjegyének számító bezártság-szituációt is kerülni fogja, és nagyobb vadászterületet biztosít a xenomorph(ok)nak.

"Az Alien történetek mindig valamiféle csapdában zajlanak... például egy börtönben, vagy egy űrhajóban. Úgy gondoltam, érdekes lenne egy kicsit kinyitni, hogy a 'Mi történik, ha nem tudod megfékezni?' tétje sokkal közvetlenebb legyen."

- nyilatkozta Hawley tavaly a Vanity Fairnek. Azt pedig a THR kérdésére válaszolva most Landgraf tette hozzá, hogy szériában is feltűnik majd a Weylan-Yutani vállalat, ám nem ez lesz a középpontban, hanem egy másik cég, amelyet külön a sorozathoz találtak ki.

Összegezve tehát az új Alien egyszerre ígérkezik hagyománytisztelőnek és rebellisnek, így mindenképp izgalmas lesz látni, hogy mi sül ki a projektből. Ez viszont még erősen a jövő zenéje, a forgatás ugyanis 2023-ban kezdődik majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)