Hirdetés

Megölte az anyját, majd másokkal is végezni akart a Riverdale színésze

|

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is Ryan Grantham célkeresztjében volt.

Hirdetés

A kanadai közvéleményt jelenleg Ryan Grantham tárgyalása tartja lázban, aki még 2020 márciusában egyetlen, közvetlen közelről a fejére leadott lövéssel, zongorázás közben kivégezte 64 éves édesanyját. Az 1998-ban született színész vallomására és naplóbejegyzéseire hivatkozva a Complex Canada arról cikkezett, hogy nem Barbara Waite volt az egyetlen, akivel végezni akart.

Grantham a gyilkosság után rögvest telepakolta a kocsiját fegyverekkel, lőszerekkel, Molotov-koktélokkal, és kempingfelszereléssel. Volt nála egy térkép is, amelyen bejelölte a Justin Trudeau miniszterelnök Rideau Cottage-i rezidenciájára vezető útvonalat. Végül azonban nem ért célba, inkább feladta magát a rendőrségen.

Hirdetés

Habár Granthamet elsőfokú gyilkossággal (előre megfontolt szándékból elkövetett emberöléssel) vádolták meg, ő csupán másodfokú gyilkosságban (szándékos, de nem előre megfontolt emberölésben) vallotta magát bűnösnek, ami Brit Columbia tartományban automatikus életfogytiglanit jelent, feltételes szabadlábra helyezéssel. Utóbbira a büntetés letöltésének megkezdésétől számítva 10-25 éven belül kerülhet sor.

A bíróság elé tárt bizonyítékok, amelyeket a vád a Grantham beszámíthatóságát firtató meghallgatás során mutatott be, azt is igazolták, hogy a miniszterelnök elleni merényleten túl még egy tömeggyilkosságot is fontolgatott, lehetséges célpontnak a Simon Fraser Egyetemet jelölve meg, ahova egyébként ő is járt.

Tanúként meghallgatott testvére, Lisa Grantham minden kétséget kizáróan veszélyes személyként írta le Ryant.

"Megszakad a szívem, oly keményen küzdött... hogy aztán végül a saját fia ölje meg. Sebezhető volt, és Ryan esélyt sem adott neki a védekezésre. Fájdalommal tölt el a tudat, hogy veszélyt jelentett az életére."

Ryan Grantham gyerekszínészként kezdte pályafutását 2007-ben, s bár a nagy áttörés még váratott magára, számos sorozatban felbukkant epizódszereplőként az Odaáttól az Éghasadáson át az iZombie-ig. Legutóbb, még 2019-ben a Riverdale sorozatban láthatta a közönség egy rövid, ám annál nagyobb jelentőséggel bíró alakítás erejéig: ő volt az a Jeffrey nevű tini, aki véletlenül halálra gázolta Fred Andrewst, Archie édesapját. Így írták ki a sorozatból váratlanul bekövetkezett halála után Luke Perry karakterét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)