Hirdetés

Mégsem cserélik másra a Dűne második részének főszereplőjét, de hogy hihette ezt a fél internet?

|

Egyszerű félrefordítás miatt tűnt úgy, hogy a Dűne esetleges folytatása Paul helyett Chanit helyezi majd a középpontba.

Hirdetés

Mivel egy korábbi filmadaptáció és egy minisorozat is készült már Frank Herbert regénye alapján, nem lenne teljesen meglepő, ha a Denis Villeneuve rendezésében készülő Dűne mozi, vagy esetleg a folytatása némileg újítana a regények szerkezetéhez képest.

Nemrég mi is arról számoltunk be, hogy a kanadai rendező-forgatókönyvíró azzal csavart volna egyet a koncepción, hogy másik karaktert tenne meg főszereplőnek egy esetleges második részben. Nos, mint kiderült, erről szó sincs, csupán némileg félrefordították Villeneuve nyilatkozatát. Illetve az olaszul megjelent interjút.

Hirdetés

Az idézett mondat, ami félrevezette a történetről angol nyelven az elsők között beszámoló amerikai IGN-t, magyarra fordítva így szólt:

"Megtiszteltetésnek érzem, hogy bemutathatok két tehetséget [Timothée Chalamet és Zendaya], akik annyira kirobbanóak, és alig várom a Dűne második részének folytatását, ahol újra együtt lehetnek, tudva, hogy a következő fejezetben Zendaya lesz a történet főhőse."

Az eredetileg egy olasz lapnak adott interjúban az utolsó szó helyén valóban a protagonista főnév áll, viszont a legtöbb olasz szóval ellentétben ezt férfi és női névelővel is használhatjuk anélkül, hogy maga a szó megváltozna. Tehát míg ha egy színészről beszél valaki olaszul, egy férfira az attore, egy nőre pedig az attrice szót használná, a főszereplő esetében csak annyi változik, hogy il, vagy la névelő kerül a protagonista elé. Az eredeti szövegben a la protagonista kifejezés állt, ami annyit tesz, hogy Zendaya karaktere, Chani a Dűne második felvonásának női főszereplője lesz, azt nem jelenti, hogy a film összes karaktere közül ő kapja majd a legtöbb figyelmet.

A nyilatkozat többi része alapján egyébként nem meglepő, hogy Denis Villeneuve nem akarja a feje tetejére állítani a Dűne sztoriját. A rendező ugyanis arról is beszélt , hogy szándékosan törekedett a látványvilág terén is egyszerűbb megoldásokra, annak érdekében, hogy a történet és a karakterek közötti viszonyok könnyen érthetőek maradjanak. A szeptember 3-án esedékes bemutatót követően valószínűleg kiderül, hogy ez mennyire sikerült neki, és milyen esélyei vannak egy potenciális második résznek. Utóbbit rontja, hogy a mozis premierrel párhuzamosan az HBO Max-en is meg lehet majd nézni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)